Ilmus Arne Hiobi “Rõõmusõnum Patmoselt”

Ilmus Arne Hiobi “Rõõmusõnum Patmoselt”

Kolmapäeval, 3. mail esitles õp Arne Hiob Tallinna Jaani kirikus oma raamatut Ilmus Arne Hiobi “Rõõmusõnum Patmoselt”. Autori sõnul on tegu tema sulest varem ilmunud ja läbi müüdud sarnase pealkirjaga teosest lühema ja lihtsama, loodetavasti ka parema versiooniga, mis siiski ei soovi varasemat raamatut välja tõrjuda, vaid pigem täiendada.

Patmose saarel ilmutatud Johannese ilmutusraamat on ainulaadne kogu Uues Testamendis. Mida ütleb meile Piibli viimane teos? Tuntuks on saanud selle ennustused ajaloo lõpu kohta. Filme ja laule on tehtud ka kuulsast Harmagedooni lahingust. Samas aitab imekauni loodusega Patmose saare vahemereline miljöö kaasa jumalariigi ning uuendatud maailma mõistmisele.

Piibli lõpus olev Johannese ilmutusraamat on unikaalne terves Uues Testamendis, mis algab evangeeliumidega, jätkub kirjadega ja oleks ilma tulevikuvaateta otsekui lõpetamata jäänud. Harmoonia kujuneb ka piiblitervikus: alguses Moosese raamatud, lõpus Ilmutusraamat, nagu 
A ja O, algus ja ots. Taeva ja maa loomisele Piibli alguses vastab uue taeva ja maa loomine lõpus. Alguses kerkivad päike ja kuu, lõpus kaovad mõlemad. Esmalt kirjeldatakse Eedeni aeda ja viimaks taevast Jeruusalemma.

Sellest kõigest ja paljust muust on juttu vastilmunud väikeses raamatus.

Raamatut saab tellida Johannes Esto kirjastusest.

Meeldib 1

Lisa kommentaar