Jõgeva uus kirik vabastab õpetaja ahjukütja ametist

Jõgeva uus kirik vabastab õpetaja ahjukütja ametist

Jõgeva kiriku torn õhtuhämaruses (Foto: EELK arhiiv)

Eelmise aasta lõpus 30. aastapäeva tähistanud Jõgeva kogudus loodab oma kirikuhoone valmiks saada tänavu jõuludeks. „On suur asi, et me saame kaasaegse kiriku, kus ka vilul ajal saame mantli seljast võtta,“ rääkis õpetaja Georg Glaase Maalehele.

Krundi kiriku ehitamiseks annetas 1930. aastate keskpaiku kohalik mees Johan Riives. Selle sai kogudus endale riigi taasiseseisvumise järel tagasi, kuid vahepealsel nõukogude ajal oli koguduse maale kerkinud veetorn. 2020. aasta neljandaks advendiks sai sellest torn tulevasele kirikule. 2021. aastal saadi riigilt miljon eurot, millega kiriku enda rajamisega pihta hakata. Palju abi on ehituseks andnud Soome Renko sõpruskogudus. Õpetaja Glaase hinnangul kulub kiriku sisustusele, mööblile ja orelile veel oma paarsada tuhat eurot.

Praegu käib 300-liikmeline kogudus koos kunagises lasteaiahoones Aia tänaval, kus käiakse koos tänini, kuid talvisel ajal on puuküttega majas päris külm. Elektriga kütta on aga kallis. Nii tuleb vaimulikul seni, kuni uus hoone valmis pole, pidada ka katlakütja ametit. Uus valmiv kirik on soe, ilus ja multifunktsionaalne ning võimaldab kohalikule kogukonnale koguduse vajadustest märksa laiemat kasutust nii päevakeskuse, kontserdipaiga kui turismiatraktsioonina.

Külli Sink “Jõgeva uus kirik vabastab õpetaja ahjukütja ametist”, Lõuna-Eesti Maaleht 02.03.2023

 

Lisa kommentaar