Konverents Rööprähkleja keskendub seekord puhkamisele

Konverents Rööprähkleja keskendub seekord puhkamisele

Saabuval nädalavahetusel, 3.-4. märtsil 2023 toimub Tartu Pastoraadis tudengitele ja noortele täiskasvanutele suunatud konverents Rööprähkleja. Seekord on fookuses puhkamine, et aidata tegusatel inimestel leida tasakaalu elu sättimisel ja vältida läbipõlemist.

Meid ümbritsev maailm on kiire. See ei maga iialgi ega võta aega maha. Võib tekkida tunne, et ka mina ei tohi seda teha.
Piiblist vaatab meile vastu mõnevõrra teistsugune arusaam – töö on oluline, kuid vähemalt sama tähtis on seda tasakaalustav puhkus.
Kvaliteetne puhkamine laeb meie akusid ja loob võimaluse vaikuseks, kus saab kohtuda Jumalaga. Kiiruse müra seda ei võimalda.

Mida aga puhkuse juures silmas pidada? Mida Piibel selle kohta täpsemalt ütleb? Kuidas leida endale kõige sobivam viis puhata?
Kas ja kuidas on sellega seotud minu iseloomu eripära? Millele öelda ei ning millele jah? Kuidas panna paika oma prioriteedid?
Kas kõik asjad, millega tegelen, teevad minust selle, kes olen, või leian oma identiteedi Jumala juures?
Millised küsimused kerkivad puhkamisega seoses üles koguduse kontekstis?

Oma kogemusi, teadmisi ja nippe, kuidas hoida head balanssi puhkamise ja tegutsemise vahel, jagavad Kristjan Luhamets, Ele Paju, Urmas Viilma, Joshua James Viinalass, Piret Laikre, Robert Bunder, Tõnu Lehtsaar, Arno Lehtsaar, Jakob Remmel, Liina-Liis Nõmm, Karita Kibuspuu.

Kavaga saab lähemalt tutvuda SIIN ja konverentsile pileti osta SIIT.

Lisa kommentaar