Rõõm üle maa: reis ümber Võrtsjärve

Rõõm üle maa: reis ümber Võrtsjärve

EELK Misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru võttis 9. novembril ette ringsõidu Viljandi praostkonnas, et selgitada välja, milliseid häid võimalusi nähakse sealsetes kogudustes järgmisel suvel Viljandis toimuva kirikupäeva misjonitelgi sisustamiseks ja suurüritust “Rõõm üle maa” tutvustavate sündmuste korraldamiseks praostkonna teistes kogudustes. 

Autosõit on kallis küll, aga kaastööliste külastamine veel kallim. Selle põhimõttega asus õp Leevi Reinaru 9. novembril Tallinnast jälle teele Viljandi praostkonda, et selgitada välja, milliseid häid võimalusi nähakse kirikupäeva misjonitelgi sisustamiseks Viljandis juunis 2024 ja suurüritust “Rõõm üle maa” tutvustavate sündmuste korraldamiseks praostkonna teistes kogudustes. Toimetaja Piret Riim tuli kaasa ja Põltsamaalt liitus teekonnale ümber Võrtsjärve abipraost Markus Haamer.

Helmes ootasid tulijaid novembriselt karge kirikusaal koos soojaks köetud hubase kogudusetoa ja teelaua katnud õpetaja Arvo Lastinguga. Abipraost tõi esile Helme koguduse õpetaja annet leida tähtpäevi erakorraliste jumalateenistuste pidamiseks, mis kutsuvad kokku rohkem inimesi kui pühapäeviti tavaliselt käib. Veel mainiti kohalike võimalustena misjonäridest abielupaar Toivaneni küllalkutsumist, koostööd baptistidega, kohalike muusikute kaasamist ja sõna- ning muusika õhtuid külalistega. Koroonaaeg langes siin kokku põlvkondade vahetusega koguduses ning suur küsimus on, kuidas noori kõnetada. Kahju tundus, et siin kogetud õdusust ei saa kotiga kaasa võtta, et väljaspool edasi jagada.

Loe pikemalt Piret Riimi kajastust EELK Misjonikeskuse kodulehel.

Meeldib 1

Lisa kommentaar