Sakus peeti misjonipüha ja mõeldi hõimurahvastele

Sakus peeti misjonipüha ja mõeldi hõimurahvastele

Tugikoguduste päev Sakus (foto: Saku Toomase koguduse Facebooki-leht)

Pühapäeval, 22. oktoobril peeti EELK kogudustes misjonipüha. Saku kirikusse oli sel puhul päevakohast sõnumit tooma tulnud EELK Misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru. Teenistuse järel kogunesid meie kiriku misjonäride tugikoguduste esindajad ja päev lõppes oikumeenilise palvusega meie hõimurahvaste eest.

Pärast Saku koguduse hommikust jumalateenistust, kus misjonipüha tervituse ütles õp Leevi Reinaru, kogunesid EELK misjonäride tugikoguduste esindajad. Selliseid tugikogudusi on EELK-s praegu kokku 15. Nad toetavad palve, osaduse ja annetustega EELK kahte misjonäripaari – Lilian ja Hannu Keskineni ning Helene ja Joona Toivaneni. Misjonäridega peeti seekord ühendust videosilla kaudu, seejärel jagati oma koguduste uudiseid ja Misjonikeskuse töötegijad palvetasid tugikoguduste pärast.

Pärastlõuna jätkus Hõimurahvaste oikumeenilise palvusega. Jutluse pidas dr Mart Rannut ja uudiseid Piibli tõlkimisest maailmas jagas Eesti Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson. Viimase seitsme aasta jooksul on Piiblit tõlgitud 300 erinevasse keelde ja selle aja jooksul on trükitud kaks miljardit Piiblit. Ikka veel on Piibel maailma kõige enim trükitud, tõlgitud ja levitatud raamatuid. Kuid ikka veel on ka neid rahvaid, kelle jaoks Jumala Sõna ei ole emakeeles kättesaadav. Selle lahendamisega Piibliseltsid üle maailma just tegelevadki.


Vaata ka:

Lisa kommentaar