Vootele Hansen: “Korras Eesti eest ei ole seda palju.”

Vootele Hansen: “Korras Eesti eest ei ole seda palju.”

Vootele Hansen (Foto: Inimõiguste Instituut)

“Me oleme kirikuaastas kui ka ajaloolises ajas ülestõusmise järgses ajas. Rõõm peab kinnitama meie usku, lootust ja armastust ning Kristuse taastuleku ootust,” kirjutab Eesti Kirikus kolumnist Vootele Hansen. Arvamusartiklis “Lootus ja pelgus” jagab ta mõtteid tänasest Eesti argipäevast pühade eel ja järel.

Inimõiguste Instituudi juhatuse esimees Vootele Hansen heidab pilgu tänasele Eestile, kus möödunud aastal sulgesid oma uksed mitmed energiamahukad ettevõtted ja kus maal elamine on jäänud jalgu rohepöördele, maksusüsteemi muudatused löövad aga valusalt just kõige vaesemaid peresid; kus abielu mõiste taandub ümberdefineerimise järel Oskar Lutsu lugudest tuttava ärimees Kippeli arusaamale, et see pole midagi muud kui äri.

Geograafi haridusega poliitik nendib, et samal ajal kui kavandatakse meie fosforiidi ja võimalike haruldaste metallide andmist inimkonna hüvanguks, on kohaliku põlevkivi kasutamine tabu ning põlevkivikeemiatööstus võib valmistuda sulgemiseks. “Korras Eesti eest ei ole seda palju,” märgib artikli autor oma tähelepanekute juures.

Loe lisa:

Vootele Hansen “Lootus ja pelgus”, Eesti Kirik 12.04.2023

Lisa kommentaar