Eesti Kirik 29.05.2024 (digileht)

Eesti Kirik 29.05.2024 (digileht)

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 29. mail Issanda aastal 2024

Kolmainupühal, 26. mail pidas õpetaja Peeter Kaldur oma viimase ametliku jumalateenistuse Jõhvi Mihkli koguduses, mida ta ligi 44 aastat vaimulikuna on teeninud. 1. juunil siirdub teenekas vaimulik emerituuri.

Esimeste nädalate piiskopikogemustest kirjutab juhtkirjas Põhja-Eesti piiskop Ove Sander: „Kõik, mis on seotud hingehoidliku suhtlemisega on see, mida piiskopina saan pakkuda ja mida väga vajatakse“.

Vaimuliku laulupeo „Rõõm üle maa“ kontsert 29. juunil kell 17.00–20.00 tõotab tulla suurejooneline, sest sellele on registreerinud 101 koori ja üks sümfooniaorkester, kokku 2017 osalejaga. Neist laulupeolinnast Viljandist on 108 inimest ning külalisi välismaalt 153 inimest. Seega on Viljandisse mujalt Eestist tulemas 1756 inimest!

Hiljuti esimese juubelini jõudnud Esa Luukala, kes teenib vaimulikuna Tartu lähedal Äksis ja Kursis, ütleb Eesti Kirikule antud intervjuus, et elu mõte on anda end teiste heaks. Soomlasest vaimulik ei soovi Eestist lahkuda.

Rahvusvahelisel konverentsil Riias, kus tänavu käsitleti sõja ja rahu teemat kristlikust antropoloogiast lähtuvalt, pidas ettekande „Pauluse arutlused inimese kohta: Aadam mässu ja rahumeelsuse vahel“ Eesti usuteadlane Randar Tasmuth.

Kokku üle 300 puu istutamisega Saaremaale, Ruhnu ja Muhumaale tähistasid Kaitseliidu noorteorganisatsiooni Noored Kotkad liikmed oma organisatsiooni 94. aastapäeva laupäeval, 25. mail. Pidupäev algas Saaremaal Jämaja kirikus piduliku aktus-palvusega, kus teenis õpetaja Anu Konks.

Kevadise sinodihooaja lõpetasid Lääne, Järva ja Lääne-Harju praostkonnad. Kirikuvalitsusest võttis osa peapiiskop ja piirkonna piiskop.

Sada aastat tagasi oli ajalehes Eesti Kirik teemadeks taevaminemispüha ehk taeva järgi kisendavad hinged, Nõmme kiriku uus nimi ja rahulolematus koguduste maa võõrandamise ning plaanitava abieluseadusega.

In memoriam Hilda Sabbo. Lahkunud on suur kommunistlike režiimide kuritegude paljastaja ja nende avalikustaja kogu maailma jaoks. Lapsena kogetud genotsiid andis talle hämmastava elujõu vastupanuks kurjusele.

Hommikud saavad uue valguse koos küsimusega, millega Jumal mind täna üllatab, mida näitab, mida õpetab, kuhu ja kuidas juhib? Nõnda märgib lehejutluses Rõuge ja Roosa õpetaja Mait Mölder.

Lootusrikast kevadeaega ja häid hetki Eesti Kiriku seltsis!


Loe lehte:

Meeldib 1