Pärnu Eliisabeti kirik on saanud uue katuse, kuid palju on veel teha

Pärnu Eliisabeti kirik on saanud uue katuse, kuid palju on veel teha

Pärnu Eliisabeti kirik 04.02.2024 (foto: Toomas Nigola)

1744. aasta juunis nurgakivi saanud Pärnu Eliisabeti kirik on nüüd saanud täielikult uue katuse. Tööd selleks, et ajahambast puretud kirik taas kõigiti nägus välja näeks, on aga ees veel palju. Järgmisena ootab ees Nikolai tänava poolse fassaadi korrastamine.

Pärnu Eliisabeti koguduse juhatuse esimehe Andres Riivitsa sõnul oligi kõige kriitilisemas seisus kiriku katus, kust langes tänavale telliskive ning mis seetõttu kujutas möödakäijatele lausa ohtu.

Katuseehitus toimus etapi kaupa ning viimasena sai uue katuse alla kiriku hoovipealne osa. Viimase viie aastaga on kiriku remondile kulunud enam kui miljon eurot millest üle 600 000 euro on tulnud riigilt, 200 000 Pärnu linnalt ning ülejäänu annetustest ja koguduse enda vahenditest.

Pärnu Eliisabeti kiriku Nikolai tänava poolse fassaadi remondiks saadi Muinsuskaitseametilt sel aastal enam kui 80 000 euro ning Andres Riivits loodab, et ka Pärnu linn leiab võimaluse toetada, nii et vajalikud tööd saab juba sel aastal ette võtta.

Igaüks saab anda oma panuse

Pärnu Eliisabeti kiriku restaureerimise heaks saab annetuse teha kirikus või ülekandega EELK Pärnu Eliisabeti koguduse arvele EE111010902000838001 SEB pangas. Annetada saab ka Kirikufondi kaudu.


Vaata ka:

Meeldib 2