Tartu Maarja kiriku torn pühitsetakse 29. veebruaril

Tartu Maarja kiriku torn pühitsetakse 29. veebruaril

29. veebruaril 2024 kell 13 pühitsetakse taastatud Tartu Maarja kiriku torn. Pühitsemise toimetab peapiiskop Urmas Viilma. Sõna saavad linnapea Urmas Klaas ja ehitaja ning suurtoetaja esindajad. 

Pühitsussündmuse osana esitletakse Kirikufondi ja Eesti Mündiäri koostöös välja antud Eesti kaunimate kirikute kollektsiooni kuuluvat Tartu Maarja kiriku münti ja tänatakse ehitajaid. 

Kohale tuleb Eesti Vabariigi president Alar Karis, kes 2005. aastal kirjutas Eesti Maaülikooli nimel alla ühiste kavatsuste protokollile, mille alusel kirik hiljem kogudusele tagastati. 

Muusikalise elamuse pakuvad pühitsemisel Väägvere Pasunakoor, koguduse ansambel Stella Caeli ja Doris Valk, kes on esimene Maarja kirikus ristitud laps pärast kiriku hävimist 1941. aastal. Väägvere Pasunakoori helid hüüdsid Maarja kiriku tornist avatuks ka I üldlaulupeo.

Pärast ametliku osa lõppu on kaetud suupistelaud ja kirik ning torn avatud kõigile huvilistele. 

Tartu Maarja kogudus on kirikusse tagasi tulemist oodanud 83 aastat. See ootus on tõeks saanud ja kogudus on kirikusse kolinud. Siiski on kõikidel headel inimestel ka praegu võimalus kiriku ehitust edasi toetada, sest tööd pole veel läbi. Taastamist ootab pikihoone, mis ootab avanemist koguduse ja Tartu kogukonna vaimseteks ning kultuuritegevusteks. 

Maarja kiriku torni taastamist toetasid Janek Veeber, Tartu linn ning paljud eraisikutest ja ettevõtjatest annetajad. Südamlik tänu! 

Ka Sina võid olla kirikuehitaja!

Tartu Maarja kiriku taastamise tööd vajavad jätkuvalt igaühe abi. Toetamiseks saab teha nimelise annetuse Tartu Maarja Kiriku Sihtasutuse Swedbanki kontole EE132200221021269201. Anonüümseks annetuseks võid helistada 900 1842 ja annetada 5 eurot, valides 900 1941 annetad 10 eurot ja 900 2019 annetad 50 eurot.


Vaata ka:

Meeldib 1