Tartu Pauluse kolib naaberkoguduse endast pisut kaugemale

Tartu Pauluse kolib naaberkoguduse endast pisut kaugemale

Seoses uute ruumide valmimisega taastatavas Tartu Maarja kirikus peab Tartu Maarja kogudus 28. jaanuaril viimase jumalateenistuse senistes ruumides Õpetaja tänaval ning annab seejärel kogudusemaja rendile.

Tartu linna, arvukate annetajate ja ettevõtja Janek Veeberi annetatud miljoni euroga on tänaseks taastatud Maarja kiriku torn, millesse on ehitatud ka kogudusele vajalikud tööruumid. Torni teisel korrusel asuvasse kabelisse saab minna nii treppi mööda kui liftiga. Esimene jumalateenistus peetakse seal 4. veebruaril.

Vajalik inventar (kirikupingid, altar, orel, kantselei sisustus jne) jõuab Õpetaja tänavalt Maarja kirikusse kolimisfirma abil. Kolimiseks on planeeritud kolm päeva ning sellega seotud kulud on enda kanda võtnud Tartu Pauluse kogudus.

Kui seni asuvad Tartu Pauluse ja Maarja kogudus teineteisest umbes 500 meetri kaugusel, siis pärast kolimist pikeneb vahemaa 700 meetrini. „Meie jaoks on auasi toetada oma ema,“ ütles Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets, viidates tõsiasjale, et 114 aastat tagasi sündis Tartu Pauluse kogudus just Maarjast eraldumise teel. Õpetaja Luhamets kinnitas, et naaberkoguduse toetamise otsus sündis juhatuse koosolekul üksmeelselt: „See on erakordne hetk, mil Maarja kogudus võib tagasi oma kirikusse kolida. Seda on rõõm toetada.“

Viimasel paaril aastal on Tartu Pauluse kogudus toetanud 10 000 euroga Avinurme pastoraadi küttesüsteemi väljaehitamist ja samuti 10 000 euroga Põlva Jakobi kooli akende soojustamist.

Tartu Maarja kiriku torn on valmis – ilus, puhas ja köetud – ja kogudus võtab selle nüüd kasutusele, kuid kiriku pikihoone on alles kütmata ja ehitusjärgus. Esmalt vajab pikihoone uut katust. Seejärel on võimalik ka kirikusaal koos selle juurde kuuluvate abi- ja tööruumidega välja ehitada – seda kõike muidugi juhul, kui leidub annetajaid, kes suure töö võimalikuks teevad.

Ka Sina võid olla kirikuehitaja

Nimelise annetuse saab teha Tartu Maarja Kiriku Sihtasutuse arveldusarvele Swedbankis EE132200221021269201. Summa määrad ise vastavalt võimalusele. Piskust saab palju, koos suudame kõike!

Sularaha annetusi saab teha Tartu Maarja koguduse kantseleis aadressil Pepleri 1a, Tartu T-N kl 10-14.

Võid toetada ka helistades annetustelefonidel (anonüümne annetus):
900 1842 annetad 5 eurot
900 1941 annetad 10 eurot
900 2019 annetad 50 eurot


Vaata ka:

Meeldib 1