Üleskutse helistada kirikukelli kultuuririkkuse aasta avamise puhul

Üleskutse helistada kirikukelli kultuuririkkuse aasta avamise puhul

Laupäeval, 13. jaanuaril kell 13 annab Liikumisaasta teatepulga edasi Kultuuririkkuse aastale.

Sel päeval kell 13.05. helisevad Mustvees ja Põltsamaal kirikukellad 3 minutit, et olla ühtne Eestimaa erinevate kultuuridega ja hääde inimestega.

Kultuuririkkuse aasta eestvedajad kutsuvad kõiki Eestimaa kirikuid, palvelaid võimalusel helistama 13.01 kell 13.05-13.08 oma imelisi ja helisevaid kellasid. Kel võimalik, on palutud kellade helinat ka jäädvustada ning saata see salvestis ajaloo kroonikaks aadressile pille.tutt@rahvakultuur.ee, “Ootame Teie väikest, aga meile olulist videot kuni 17. jaanuarini, suur tänu,” paluvad korraldajad.

Väljavõte Eesti Vabariigi kultuuriministri sõnavõtust: „Kutsun sel aastal inimesi üles mõtestama Eesti kultuuririkkuse olemust. Me oleme ajaloo jooksul kultuuride ristteel elades saanud rikkalikult nii tavade ja kommete, keele kui ka kultuurialaseid mõjutusi ning loonud sellest oma äratuntava, kuigi raskesti sõnastatava komberuumi. Koos edukalt edasi liikumiseks on oluline märgata seda, mis meie maailma rikkamaks ja rikkalikumaks teeb, ning leida koos see, mille pärast kokku hoida.“
(Heidy Purga, Eesti Vabariigi kultuuriminister)

Jõgevamaal Mustvees annab Liikumisaasta pidulikult oma teatepulga üle Kultuuririkkuse aastale 13. jaanuaril kell 13.00, kultuurikeskuse pargis.


Vaata ka: