Balti piiskopid mälestasid üheskoos kommunismi ja natsismi ohvreid

Balti piiskopid mälestasid üheskoos kommunismi ja natsismi ohvreid

Jumalateenistusel osalenud vaimulikud ja teeninud külalised ühispildil Liepaja Püha Kolmainu katedraali ees (Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

Kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäeval, 23. augustil peeti Liepaja Püha Kolmainu katedraalis Eesti, Läti ja Leedu piiskoppide konverentsil osalevate piiskoppide osalusel jumalateenistus. Teenistusel mälestati kommunismi ja natsism režiimide ohvreid.

Peapiiskop Urmas Viilma kirjutas oma Facebooki lehel: “Mõeldes Venemaa rünnakule ja sõjale Ukrainas ning 24. augustil tähistatavale Ukraina iseseisvuspäevale tegin oma kõnes ettepaneku mälestada edaspidi 23. augustil lisaks natsistliku ja kommunistliku režiimi ohvritele ka Putini režiimi sõja ohvreid.”

Jumalateenistusel pühitses armulauda Riia ja kogu Läti peapiiskop Janis Vanags ja jutlustas Liepaja abipiiskop Uldis Gailitis. Leedu luterlaste poolt tervitas kõiki piiskop Mindaugas Sabutis.

Kaasa teenisid jumalateenistusel lisaks Liepaja koguduste vaimulikele Eestist piiskop Tiit Salumäe (Haapsalu) ja Joel Luhamets (Tartu) ning Lätist piiskopid Hans Martins Jansons (Liepaja), Einars Alpe (Daugavpils) ja Rinalda Grants (Riia abipiiskop).

Lisa kommentaar