Läänemaal peeti koguduste juhatuse esimeeste suveseminar

Läänemaal peeti koguduste juhatuse esimeeste suveseminar

Läänemaa juhatuse esimeeste seminaril osalejad koos piiskop Anti Roplaanega

Läänemaa koguduste juhatuse esimeeste suveseminari peeti kirgastamispüha eelsetel päevadel Varblas.

Reedel oli Lääne praostkonna rahvas koos isekeskis. Uudistati Varbla vaatamisväärsusi, grilliti ja kõneldi aasta jooksul kogudustes toimunust.

Laupäeva hommikul toimus Varbla kirikus seminari formaadis kohtumine, kus Usuteaduse Instituudi usuteaduskonna dekaan Liina Kilemiti ja Misjon 112 projektijuht Annely Neame rääksiid teemal “Vabatahtlike värbamine, hoidmine ja motiveerimine koguduse töös”.

Esimene ettekanne lähenes valitud teemale erinevate uuringute ja teine praktilise kogemuse ja kogudusetöö valguses. Sündmuse alguses anti Ants Arusalule tema 80 sünnipäeva puhul pidulikult üle praostkonna tänukiri ustava teenimise eest Varbla koguduse vabatahtlikuna.

Ettevõtmise algataja ja läbiviija ja Lääne praostkonna abipraost Küllike Valk kinkis nii sünnipäevalapsele kui ettekandjatele kihelkonna mustrivärvides käsitsi kootud sokid.

Osalejad said oma kogemusi jagada grupitöödes mis pärast ühist palvust jätkus veel mitme tunni jooksul koguduse pastoraadi lõunasöögilauas, mille olid valmistanud kohaliku koguduse vabatahtlikud.

Rahvast oli piirkonnas nendel päevadel liikumas tavalisest enam, ning ka kohalikel oli käed tööd-tegemist täis, kuna samal ajal toimus ka Varbla kodukohvikute päev.

Meeldib 1