Anna hoogu: Kokaraamat – maitserännak piiblimaailmast tänasesse Haapsallu

Anna hoogu: Kokaraamat – maitserännak piiblimaailmast tänasesse Haapsallu

EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse juures tegutseb seltskond piibli- ja toiduvalmistamise huvilisi. Nende tegevuse märksõnadeks on piibel ja köök: 9 aasta jooksul on peetud ligi 60 piiblitundi ja proovitud läbi sadakond retsepti, milledest parim osa on nüüd jõudmas kaante vahele.

Kõik retseptid on piibli- ja kokandusringini jõudnud piiblilugude kaudu – raamatutest, ajakirjadest, veebist ja suulisest pärimusest. On ka mõned kohalikku päritolu road. Enamus retsepte ei ole eesti keeles varem ilmunud.

Parimatest retseptidest on nüüd valmimas teadaolevalt Eesti esimene kokaraamat, mis ühendab toiduvalmistamise ja pühakirja – nii ihu- kui ka hingetoidu retseptid. Kõik söögid on läbi teinud ja retseptid oma usalduspitseriga vääristanud arvukate kokaraamatute autor Lia Virkus.

Kui kõik läheb nii nagu väga loodame, peaks raamat ilmuma eesti- ja inglisekeelsena ning valmis olema oktoobri lõpuks. Nii jõuab kokaraamatu veel kenasti poetada ka jõuluvana kingikotti. See on sobiv kingitus nii kokandushuvilistele, vaimutoiduotsijatele kui ka Haapsalu sõpradele.

Hooandja portaalis avaldatud toetusekogumisprojekti esimene eesmärk on koguda 4 000 eurot, mille eest saab tasuda tõlke-, kujundus- ja küljendustööd. Teine eesmärk on koguda veel 4 500 eurot, mis aitab katta kokaraamatu trükikulud. Raamatuid on kavas trükkida 1 000 eksemplari.

Vaata lisa ja anna hoogu:

Meeldib 1