Enn Auksmann asub novembrist Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja ametisse

Enn Auksmann asub novembrist Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja ametisse

Alates 1. novembrist 2024 saab Tartu Pauluse koguduse abiõpetajaks praegu EELK vikaarõpetajana Los Angelese eestlasi teeniv Enn Auksmann.

Vastava otsuse tegi peapiiskop Urmas Viilma 11. septembril Tartu Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhametsa ettepanekul ja sama koguduse nõukogu heakskiidul.

Enn Auksmann on ristitud ja leeritatud 25. jaanuaril 1989. a. Tartu Pauluse koguduses. 1990. a. alustas ta usuteaduse õpinguid ja oli Tartu Pauluse koguduses noortejuht ning praost Harald Tammuri praktikant. Seejärel teenis ta kogudusi Jõelähtmel, Paides, Hiiumaal, Pärnus ja Los Angeleses. Õp Auksmann on tegev ka internetipastorina, jutlustades juba aastaid igal pühapäeval video vahendusel EELK YouTube’i ja Facebooki kanalitel.

30. oktoobril saab Enn Auksmann 55-aastaseks. Alates 1989. aastast on ta abielus Mirje Auksmanniga, neil on kolm last: Johannes, Maarja ja Joosep Felix.

Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja koht jäi vakantseks tänavu 1. juunil, kui Marek Roots asus teenima Viljandi Pauluse kogudust.


Vaata ka: