Usuteaduse Instituudis algas uus õppeaasta

Usuteaduse Instituudis algas uus õppeaasta

Kolmapäeval, 11. septembril Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus toimunud EELK Usuteaduse Instituudi uue õppeaasta avajumalateenistusel teenisid instituudi rektor piiskop Ove Sander, pastoraalseminari juhataja piiskop Marko Tiitus dekaan Liina Kilemit, prof dr Randar Tasmuth ja Tartu Teoloogia Akadeemia juhataja Siimon Haamer.

Oma tervituses Usuteaduse Instituudi avaaktusel kõneles piiskop Marko Tiitus lootusest, mis kristliku põhivoorusena kipub vahest jääma usu ja armastuse varju. Ta meenutas Jürgen Moltmanni sõnu sellest, et usk ilma lootuseta on nagu haige, bälginud laps, kes vajab toitu.

“Kristlik lootus ei ole lihtsalt lohutus või ebamäärane tunne, et asjad kuidagi lahenevad. Kristlik lootus rajaneb Kristuse ülestõusmisel, mis kätkeb endas ka kannatuse ja surma. Lootus ei ole ka passiivne letargia või käed rüpes istumine, vaid energia, julgus ja tegutsemistahe. Olgu siis meie usk lootusrikas ja meie teoloogia lootuse teoloogia,” soovis piiskop.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku EELK Usuteaduse Instituut on vanim Eestis pidevalt tegutsenud erakõrgkool, mis asutati 1946. aastal pärast Tartu Ülikooli usuteaduskonna sulgemist.

Usuteaduse Instituudi põhiülesandeks on valmistada ette vaimulikke ja töötegijaid EELK kogudustele, töötegijaid teoloogilist, kultuuriloo ja ühiskonnateaduste alast kvalifikatsiooni eeldavatele ametikohtadele avalikus – ja erasektoris, ning tagada akadeelisel haridus- ja teadustegevusel põhineva kõrghariduse andmine teoloogias ja teoloogiaga haakuvatel erialadel.

Fotod: Marko Tiitus, Liina Sander, Mariann Münter.


Vaata ka:

Meeldib 1