EELK Laagrikeskuse sulelised saabusid vanalinna suvitama

EELK Laagrikeskuse sulelised saabusid vanalinna suvitama

Tallinna Niguliste kiriku naabruses asuvasse Rootsi-Mihkli kirikusse saabusid suvepuhkust veetma Rosanna, Täheke, Nunnuke ja Bonita. EELK Laagrikeskusest Talu toodud kirjusulelised kanad seadsid end mõnusasti sisse hoovi püstitatud majakeses.

“Tänavune suvi on teistmoodi, sest vanalinnas pole turiste. Oleme siin ikka olnud nagu väike maakogudus keset vanalinna ja nii mõtesimegi, et miks mitte tuua siia kanad,” kommenteeris Rootsi- Mihkli koguduse õpetaja Patrik Göransson.

Ettevalmistused suleliste vastuvõtuks algasid paari nädala eest, mil koguduse õpetaja valis koos sekretär Kariniga kataloogist välja kõigi mugavustega kanakuudi. Kirikumees Margus hoolitses omakorda selle kokkupanemise eest. Kui majake oli saanud ka EELK Laagrikeskuse Talu juhataja Sten Luige heakskiidu, võiski kanad suvitama tuua. Üheskoos kinnitati puurivõrele silt “EELK Laagrikeskuse Talu kanade linnalaager”.

Täna veel pisut häbelikke kanu oli tervitama tulnud kogudusepere; lapsed kepsutasid lemmiklindude tuleku puhul suurest rõõmust tantsu. Lisaks juba varem nime saanud Rosannale ja Tähekesele said mudilaste lühikese arupidamise järel endale nimed ka Nunnuke ja Bonita. Kogudus lubas kiriku laagrikeskuse juhile Stenile, et lindudele tagatakse kuni sügiseni ka väärikas nokaesine. Kanade mõnus suvepuhkus linnalaagris võib alata.