EELK Usuteaduse Instituut kutsub õppima

EELK Usuteaduse Instituut kutsub õppima

Kiriku ja kõrghariduse seostest räägib EELK Usuteaduse Instituudi Uue Testamendi professor Randar Tasmuth Eesti Kirikute Nõukogu kodulehel avaldatud artiklis järgmist:

„Kui haridust mõõta teadmiste, oskuste, veendumiste ja isikuomaduste kogumina, mille eesmärk on aidata maailmas õigesti elada, siis võib teoloogilist haridust mõista niisuguste teadmiste, oskuste, veendumuste ja isikuomaduste kogumina, mille eesmärk on aidata teadlikul uskuval inimesel Jumala maailmas õigesti elada.“

EELK Usuteaduse Instituudis toimub uute üliõpilaste vastuvõtt augustis. Avaldusi kõigile õppekavadele võetakse Tallinnas (Pühavaimu 6) vastu 4. – 14. augustini 2020. Eeldus rakenduskõrgharidusõppesse astumiseks on omandatud keskharidus, magistriõppesse astumiseks omandatud bakalaureuse kraad või rakenduskõrgharidus.

Sisseastumiseksamid usuteaduse rakenduskõrgharidusõppesse toimuvad 18. augustil 2020 ning usuteaduse magistiõppesse ja kristliku kultuuriloo magistriõppesse 19. augustil 2020 Tallinnas (Pühavaimu 6).

Usuteaduse rakenduskõrgharidusõppes (õppeaeg 3 a, 180 EAP/ainepunkti) saab omandada kõrghariduse usuteaduses:
– spetsialiseerumine luterlikule teoloogiale
– spetsialiseerumine hingehoiule
– spetsialiseerumine õigeusu teoloogiale

Usuteaduse magistriõppes (õppeaeg 2 a, 120 EAP/ainepunkti) saab omandada usuteaduse magistrikraadi
– spetsialiseerumine süvendatult usuteadusele
– spetsialiseerumine diakooniale ja hingehoiule

Kristliku kultuuriloo magistriõppes (õppeaeg 2 a, 120 EAP/ainepunkti) saab omandada laiapõhjalised teadmisi kristlikust kultuuriloost.

Usuteaduse Instituudi dekanaat on avatud 4. – 8. augustin 2020 kell 14.00-18.00 ja 10. -14. augustini 2020 kell 10.00 – 14.00.

Lisainfo telefonil 611 7403, e-posti aadressil dekanaat@eelk.ee.

Vaata ka: