Eesti Kirikute Nõukogu oikumeenilise aastapreemia saab vaimulik ja teoloog Arne Hiob

Eesti Kirikute Nõukogu oikumeenilise aastapreemia saab vaimulik ja teoloog Arne Hiob

Õp Arne Hiobi tegevus vaimuliku ja õppejõu, Piibliga seotud maade ja paikade giidi ning paljude raamatute autorina ületab kaugelt ühe konfessiooni piiri. Eesti Kirikute Nõukogu oikumeeniline aastapreemia antakse talle pidulikult üle 16. detsembril.

Õp Arne Hiob Fanny de Siversi kirjutiste esitlusel 29.10.2020 (Foto: Regina Hansen)

Arne Hiobilt on ilmunud rida oikumeenilisemat laadi teoseid: “Püha maa, juudid ja Jeesus”, “Vene religioonifilosoofia lühiülevaade”, “Rooma, apostlite pärand ja Maarjamaa”, “Piibel usu ja teaduse vahel. Universaalne kultuuriraamat tänapäeval”, “Jeesus usu ja teaduse vahel. Unikaalne juut uurijate peeglis”, “Martin Luther ja protestantlik reformatsioon. Kolm sissevaadet luterlusse üldiselt ja isiklikult”, “Paulus. Rahvaste apostel ja meie tänapäeval“.

Sellele loetelule tuleb kindlasti lisada katoliiklasest autori Fanny de Siversi eestikeelsete kirjutiste neli mahukat köidet, mille Arne Hiob kokku pani ja trükivalmis seadis.

Viimastel aastatel on Arne Hiob olnud vaimulikuks giidiks väga paljudele gruppidele Piibliga tihedalt seotud kohtadesse – nii Iisraeli, Kreekasse, Rooma, Saksamaale, M. Lutheri kui ka J. S. Bachi radadele.

Eelmisel aastal andis Kirikute Nõukogu oikumeenilise aastapreemia teleajakirjanik Anne Raistele.

Meeldib 1