Hageri koguduse kammerkoor esitleb jõululaulude plaati

Hageri koguduse kammerkoor esitleb jõululaulude plaati

Hageri koguduse kammerkoori Lambertus värskelt plaadilt “Tähehiilgus üle laane” saab kuulata Eesti heliloojate jõululaule ja muusikalisi palveid. Plaadiesitluskontsert on Hageri kirikus pühapäeval, 29. novembril kell 18.00.

“Soovime plaadiga pakkuda kuulajatele võimalust sel keerulisel ajal kuulata kaunist jõulumuusikat kodus, kui kontserdile pole võimalik minna,” ütleb koori dirigent Sigrid Põld.

Ta räägib plaadi saamisloost: “2019. aasta sügisel tuli mõte teha Hageri kirikus öökontsert vahetult enne jõululaupäeva, et inimesed saaksid tulla oma jõulutoimetuste juurest kirikusse, kus kuulata vaikust ja a cappella koorimuusikat. Kontsert osutus väga menukaks, kirik oli rahvast täis ja vaatamata hilisele ajale ei tahetud lahkuda.

Toredale elamusele järgnes omapärane aeg. 2020. aasta alguses tegi koor paar kuud proove ja siis seiskus tegevus nagu kõigil teistel. Mai lõpus, kui tehti plaane sügiseks, tuli mõte, et mis oleks kui salvestaks selle ainukordse kontserdi CD-plaadile. Teeks seda suve lõpus, sest kes teab, mis sügis kaasa toob.

Nii koguneski koor sumedatel ja väga soojadel augusti päevadel Hageri kirikusse jõululaule laulma. Küpsetati piparkooke, et tekitada meeleolu ning nauditi suvises kirikus kaunist koorimuusikat.”

CD-plaadil kõlab 12 Eesti helilooja laulu, neist kaheksa on noore helilooja Pärt Uusbergi sulest. “Teda peame omamoodi “omaküla poisiks”, kuna ta on pärit Raplast,” ütleb Sigrid Põld ja lisab: “ Mitte kõik laulud pole jõululaulud, plaadil kõlab ka Uusbergi “Meie Isa palve” ja “Et kiitke Jumalat, kes on nii helde”.”

Plaati “Tähehiilgus üle laane” saab osta Tartus Pauluse raamatupoest, peagi ka Tallinnas Logose raamatupoest ja Hageri kogudusest. Tallinna ja Tartu kontserdid jäävad ära, kuid toimub plaadiesitlus kontsert Hageri kirikus, 29. novembril kell 18.00.

Sissepääs on tasuta, kuid kuna kirikusse lubatakse kuni 400 inimest, paluvad korraldajad kohale tulla aegsasti, et kõik leiaksid endale rahulikult istumiskoha. Oluline on ka hea enesetunne ning kirikus tuleb kanda maski. Sigrid Põld julgustab: “Vaatamata keerulisele olukorrale olete siiski kõik südamest oodatud!”

Hageri koguduse kammerkoor Lambertus (Foto: Mait Jüriado)

Meeldib 2