Homsest saab Tallinna Jaani kirikus vaadata Eva Jänese näitust lätetest

Homsest saab Tallinna Jaani kirikus vaadata Eva Jänese näitust lätetest

Homme, 13, oktoobril kell 16.30 on Tallinna Jaani kiriku galeriis kunstnik Eva Jänese maalinäituse „Ilmalätted“ avamine ja raamatu „Geomeetria kaudu harmooniale“ esitlus. Raamatus on peale Eva Jänese maalide reprode ka tekstikatkeid kunstiteadlane Mai Levinilt ja galerist Erkki Juhandilt.

Kunstnik Eva Jänes ja galerist Erkki Juhandi teevad näituseks viimaseid ettevalmistusi. (Foto: Tallinna Jaani koguduse Facebooki leht)

„Mul on need pildid siin peamiselt allikatest. Pärnus oli mul näitus „Ilmaallikad“, aga seekord on „Ilmalätted“. Siin on ka osade piltide nimedes sees lätte-sõna. See teema huvitab mind, kuna Eestimaal on tuhandeid lätteid ja juba 1930. aastail lasi Gustav Vilbaste eesti rahval üles kirjutada nende kodukoha lähedal olevad allikad. Liites ja lahutades selgus siis ebamäärane arv, et allikaid on Eestis 3500–5000.

Allikal on mitmeid tähendusi, mõned ongi ilmaallikad, sest allikate käitumise järgi ennustas eesti rahvas ilma,“ vahendab Tallinna Jaani kiriku ja koguduse Facebooki leht.

Eva Jänese näitusel on kogu temaatika lahendatud geomeetrilises võtmes.