Jõulujumalateenistused üle Eesti toimuvad

Jõulujumalateenistused üle Eesti toimuvad

Vabariigi Valitsus otsustas, et jõulujumalateenistused üle Eesti saavad toimuda.

 Paar täiendavat piirangut kirikutele seoses koroonaviiruse leviku tõkestamisega siiski rakendub:

1. Harjumaal ja Ida-Virumaal on 28. detsembrist – 17. jaanuarini kirikutes ja koguduste ruumides keelatud siseruumides kõik kontserdid, koosolekud ja üritused. Siseruumides on keelatud noorsootöö, huvitegevus, täiendkoolitus ja täiendõpe. Kirikute kontekstis tähendab see kontserttegevuse, pühapäevakooli, leeritöö, piiblitundide, jms peatamist siseruumides, sealhulgas kirikuhoonetes. Jumalateenistuste läbiviimisele (kaasates vajadusel erinevaid muusikuid) need piirangud ei laiene.

2. Üle Eesti hakkab kehtima jõululaupäevast, 24. detsembrist kuni 17. jaanuarini jumalateenistuste ja usuliste talituste puhul 50-protsendilise ruumitäituvuse piirang, et vältida koroonaviiruse leviku ohtu jõulupühade ajal. Maksimaalne täituvuse piir suurte kirikute puhul on siiski ka 50% täituvuse puhul 400 inimest.

EELK Konsistooriumi 23. detsembri 2020 e-otsusega on korrigeeritud ka EELK Konsistooriumi seniseid korraldusi, kuhu on nimetatud täpsustused sisse viidud, jättes kehtima kõik ülejäänud korraldused ja juhised.

Loe lisa:

EELK Konsistooriumi korraldused 23.12.2020 (PDF)