Kanal Kaks tutvustas jõuluõhtu heategevuslikku kontserti

Kanal Kaks tutvustas jõuluõhtu heategevuslikku kontserti

Peapiiskop Urmas Viilma ja lauljanna Elina Nechayeva kutsuvad 24. detsembri õhtul kell 19.00 Kanal Kahe vahendusel osa saama heategevuslikust kontserdist “Jõulud kirikus”, kus astuvad üles Elina Nechayeva, Andrei Bogach, Tanel Padar, Sissi Benita ja mitmed teised armastatud artistid. Piduliku kontsertõhtuga kogutakse annetusi Tartu Maarja kiriku torni taastamiseks.

Saade on vaadatav online-väljaande EstonianWorld otselingi kaudu ka väljaspool Eestit. Saate eeltutvustuse avaldas ka internetiväljaanne Vaba Eesti Sõna. Ajaleht Eesti Kirik tegi intervjuu laulja Tanel Padariga.

Eelseisvat kontserti tutvustasid vaimulik ja lauljanna neljapäevases saates “Õhtu”, kus tuli juttu näiteks ka jõuluõhtu peretraditsioonidest, senistest meeldejäävamatest kinkidest ja jõulutundest.

Lauljanna Elina Netšajeva ja peapiiskop Urmas Viilma konterdi salvestusel Tartu Jaani kirikus (Foto: Silvia Leiaru)

Lauljanna Elina Netšajeva ütles, et tema enda jaoks seostub kirik jõulutraditsioonidega eelkõige kontserttuuride kaudu. Oma osana näeb ta ravida muusikaga inimhinge. isiklikuks peretraditsiooniks on aga terve päev kestvate ettevalmistuste järel koos lähedastega jõuluõhtut veeta.  

Peapiiskop Viilma avaldas heameelt, et tänavu on kirikuid võimalik pühade ajal lahti hoida, kuid leidis, et praeguses olukorras on siiski  õige kaaluda ka alternatiivseis võimalusi jõuluõhtu veetmiseks. Urmas Viilma rääkis, et lisaks veebi ja televisooni kaudu üle kantavate jumalateenistuste peavad mitmed kogudused tänavu ka vabaõhujumalateenistusi – nii näiteks Kuusalu kogudus ja Tallinna Nõmme-Rahu kogudus. Tallinna Jaani kirikus 24.12. kell 16 toimuvat kontsert-jumalateenistust saab aga otsepildis vaadata Tallinna Vabaduse väljakule paigutatud suurtelt ekraanidelt.

Tartu Jaani kirikus salvestatud heategevuskontserdi Tartu Maarja kiriku toetuseks korraldab koostöös Kanal Kahega Kirikufond.