Peapiiskop Viilma käis külas õpetaja Avo Kiirel

Peapiiskop Viilma käis külas õpetaja Avo Kiirel

Möödunud teisipäeval, 15. septembril võttis peapiiskop Urmas Viilma ette teekonna Iisakusse Alutaguse metsade vahele, külla õpetaja Avo Kiirele, kes lisaks Iisaku kogudusele teenib ka Illuka ja Tudulinna kogudusi. Koju naastes tänas kirikupea vaimulikku ja tema kogudust: „Suur tänu õpetaja Avo Kiirele mind võõrustamast ja tõestamast, et ka “kauges külas” on võimalik elu, isegi koguduseelu.“

Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht

Muljeid Avo Kiire käe all hästi korraldatud kogudusetööst ja restaureeritud ning heas korras kiriku majapidamisest jagas peapiiskop oma Facebooki postituses. Kogudus on oma õpetajaga väga rahul ega taha kuuldagi tema juttu peatsest pensionile jäämisest, vahendas peapiiskop. Ühekoos käidi külas ka ettevõtlikel koguseliikmetel Jaak ja Lagle Armil ning ja  lõunalauas kohtuti Alutaguse vallavanema Tauno Võhmariga. Valla koostöö kirikuga on sõbralik ja tihe.

Avo Kiir on 49. koguduseõpetaja, kellel peapiiskop Urmas Viilma külas käis. „Tavaliselt kutsutakse mind pidulikele sündmustele, aga otsustasin, et lisaks sellele lähen kirikuõpetajatele külla ka argipäeviti,” ütleb ta programmi „Peapiiskop läheb külla selgituseks“. Külaskäike teeb peapiiskop tähelepanuavaldusena eelkõige maakoguduste ordineeritud kirikuõpetajatele ja on alustanud sellistest vaimulikest, kes on ustavad töötegijad, ent ei ole saanud tähelepanu meedias ei probleemidega ega muul moel. Urmas Viilma sõnul paneb päevakava kokku vaimulik, kellele ta külla läheb. Peapiiskop teeb sel päeval töövarjuna kaasa kõik vaimuliku tollele päevale kavandatud töised tegevused.

Meeldib 1