Ridala kogudus tähistab oma esmamainimise 800. ja kiriku 750. aastapäeva

Ridala kogudus tähistab oma esmamainimise 800. ja kiriku 750. aastapäeva

Erakordset sündmust märgib Ridala Püha Maarja-Magdaleena kogudus terve rea sündmustega Ridala kirikus, pastoraadis ja õuealal 22. – 26. juulini. Tulemas on ajalookonverents, kirikukontserdid ja tänujumalateenistus, aga ka kihelkonna laat. Samuti on kirikus avatud näitus koguduse endise õpetaja Toomas Pauli elust ja tegemistest.

Ridala 800

22. juulil kell 18.00 toimub kirikus madlipäeva (kiriku nimipühaku Maarja-Magdaleena mälestuspäev) jumalateenistus. Järgneb pidulik koosviibimine kirikuesisel haljasalal peotelgis.

23. juulil algusega kell 11.00 on ajalookonverents õues, peoteelgi varjus. Kõneletakse Ridala ajaloo- ja kultuuripärandist alates muinasajast, kiriku rajamisest ja -hoones olevatest kunstiväärtustest. Ettekandeid peavad teiste seas Mati Mandel, Villu Kadakas, Hilkka Hiiop ja Jüri Kuuskemaa.
Kell 17.00 toimub kirikus kontsert, esineb ansambel Triskele.

24. juulil kella 10.00-st kuni umbes 23.00-ni loetakse pastoraadi saalis ette Villem Grünthal-Ridala regivärsiline evangeelium Püha Rist. Päeva promootoriks on Raul Tammet. Sündmusest teeb otseülekande Pildiraadio.
Kell 19.00 on kirikus ansambli Heinavanker kontsert.

25. juulil toimub kiriku esisel haljasalal Ridala kihelkonna laat. Tegevusi pakutakse ka lastele, on piknikuala, laadamuusika, kontserdid ja esinejad.

26. juulil kell 13.00 toimub kirikus tänujumalateenistus.
Kell 14.00 algab kirikus kontsert, esineb Tallinna Jaani koguduse naiskoor.

Kirikus on üles pandud näitus koguduse endise õpetaja Toomas Pauli elust ja tegemistest. Pastoraati seatakse üles Ridala kandi nobenäppude käsitöönäitus ja Dolores Hoffmanni vitraažistuudio ekspositsioon.

Peonädala sündmuste korraldamisele panid õla alla Eesti Kultuurkapital, Ridala Baptistikogudus, külaseltsid, kogukond, EELK Ridala Püha Maarja-Magdaleena kogudus ja sõpruskogudused, Haapsalu Linnavalitsus, Rannarootsi Lihatööstus ja Haapsalu Kastani pood.


Loe lisa: