Vastseliina koguduse tegemised on saanud sisse uue hoo

Vastseliina koguduse tegemised on saanud sisse uue hoo

Vastseliina koguduse tegemiste kohta tuleb alates sellest sügisest tuju tõstvaid teateid lausa igal nädalal: rahvarohked sügistalgud, kordaläinud lõikustänupüha, kiriku küürimine, valgete ehete kogumine jõulupuule… Värskelt Facebooki lehelt saab vaadata pilte rõõmsast askeldamisest ja uutest üleskutsetest. Möödunud nädalal sai värske väljanägemise ka koguduse koduleht.

Vastseliina Katariina koguduse märgatav elavnemine ja teotahe on nähtavalt seotud sellega, et alates oktoobrist asus hooldajaõpetajaks Argo Olesk, kes on suutnud kiriku juurde tagasi tuua hulga teotahtelisi inimesi. Alates sügisest on tagasi teenimas kirikuvanemad Erki Sok, Andres Kunnus ja Aare Juhkam. I advendi jumalateenistusel õnnistati ametisse neljas kirikuvanem Toivo Turvas.

Hooldajaõpetaja Argo Oleskile on toeks neli tegusat kirikuvanemat (Foto: Vastseliina koguduse Facebooki leht)

Novembris toimunud sügistalgutel korrastati kiriku ja üle tee asuva vana leerimaja ümbrust. „Kui kokkulepitud kellaajal hakkas rahvas kogunema, siis oli kõigil üllatus suur: töö käis juba täies hoos, sest esimesed talgulised olid tulnud kohale varahommikul,“ ütles kirikuvanem Erki Sok. Ka osalejate hulk, üle 30 kätepaari, ületas igasugused ootused ja nii sai ainsa päevaga tehtud väga palju.

„Langenud lehed said kiriku ümbert ära koristatud, ohtlikud puud langetatud ja ära veetud, kiriku vundamendi ümbrus samblast puhastatud ja palju muid tegevusi,“ võttis päeva kokku juhatuse liige Ago Keir. Agarad kokad korraldasid talgulistele samal ajal meeldiva üllatuse – päeva lõppedes pakuti maitsvat suppi, pirukaid, kooke ja ei puudunud ka omaküpsetatud leib.“ Advendiajal on kodusoojust lisandunud ka kirikusaali ja kuhu ka silm ei vaataks, seal on midagi uut: laud, riiul, küünlalaternad, inglikujuke, alused küünaldele, linikud ja lilled. Kirik on puhas, särav ja jõuluootuses.

Kiriku advendikaunistused (Foto: Vastseliina koguduse Facebooki leht)

„Täna võime öelda, et Vastseliina kogudus on taas ärganud,“ ütles koguduse juhatuse esimees Ele Raha. „Panustatakse vabatahtliku tööga, löödi uskumatu rahvarohkusega  talgupäeva osalemisrekord, on välja käidud rohkelt uusi ideid, mille elluviimine vajab aega ja pühendumist.“

Infot koguduse tegemiste kohta saab Facebookist aadressil https://www.facebook.com/vastseliinakogudus ja värslet kodulehelt http://vastseliina.eelk.ee/

Vastseliina Katariina kogudust teenivad hooldajaõpetaja Argo Olesk ja õpetaja emeeritus Toivo Hollo. Veebruaris 2021 toimuvad  korralised  Vastseliina Katariina Koguduse kirikunõukogu ja juhatuse valimised.

Meeldib 1