Veebisaade „Taevas tuleb appi!“ arutleb päevateemadel

Veebisaade „Taevas tuleb appi!“ arutleb päevateemadel

Aprilli hakul käivitasime eriolukorra ajal info jagamiseks ja päevakajaliste küsimuste arutamiseks mõeldud veebisaadete sarja ”Taevas tuleb appi. Vaatlusi maailmale ristiinimese seisukohalt”. Veebikeskkonnas Zoom valmivaid saateid saab EELK sotsiaalmeediakanalites jälgida teisipäeviti ja neljapäeviti kell 13.00.

Seni on saadetes arutletud, kuidas on erakorralised olud kirikuelu mõjutanud. Lähemalt oleme uurinud olukorda nendes Eesti piirkondades, mida kuri tõbi kõige armutumalt on puudutanud. Tagasivaate eriolukorra esimesele kolmele nädalale tegid avasaates peapiiskop Urmas Viilma, Saarte praost Anti Toplaan, Võru praost Üllar Salumets ja Põlva Püha Neitsi Maarja koguduse õpetaja Toomas Nigola. Järgnevates saadetes rääkisime pühade tähendusest ja tähistamisest eriolukorras. Lisaks peapiiskopile ja saatejuht Toomas Nigolale olid saadetes Eesti Kirikute Nõukogu president, peapiiskop emeeritus Andres Põder, EELK piiskopid Tiit  Salumäe ja Joel Luhamets, praost ja assessor Marko Tiitus. Jumalateenistuste veebi- ja teleülekannetest, aga ka uuest veebiportaalist e-Kirik vestlesid peapiiskop Urmas Viilma, praost ja Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, Põlva Maarja koguduse õpetaja Toomas Nigola ja EELK konsistooriumi avalike suhete spetsialist Regina Hansen. Ametitalituste pidamisest eriolukorra tingimustes rääkisid sotsiaalministeeriumi peakaplan ja Nõmme Rahu koguduse õpetaja, assessor Ove Sander, EELK kantsler ja Kambja koguduse õpetaja Andrus Mõttus, Tallinna Kaarli koguduse õpetaja Jaak Aus ja vestlusringi juhtis Toomas Nigola.

Saatesari jätkub ka eriolukorra lõppedes. Arvamused, küsimused ning ettepanekud saate teemade ja -külaliste osas on oodatud aadressil press@eelk.ee.