18. septembril on maailmakoristus- ja palvepäev

18. septembril on maailmakoristus- ja palvepäev

Foto: Maailmakoristuspäeva koduleht

18. septembril on kõik usklikud ja uskmatud oodatud liituma koristus- ja palvepäevaga, et anda hoogu maailmakoristusele, inimeste tervenemisele ja armastavatele suhetele.

Eestist alguse saanud Maailmakoristuspäev on ajaloo suurim üleilmne kodanikualgatus. Aktsiooni jooksul korrastavad pea 180 riigi inimesed oma kodurannad, -metsad ja -teed prügist. 2019. aastast saadik on Eestis koristuse käigus pööratud tähelepanu eelkõige väikeprügile, sealhulgas pisiplastile ja suitsukonidele. Ühtlasi on Eesti koristuse südameasi noorema põlvkonna kaasamine ja üleüldine teadlikkuse kasvatamine.

Kogudustele saadetud ringkirjas kutsutakse Maailmakoristuse päeval 18. septembril palvetama meie maa ja rahva eest. „Kutsume kogudusi üles võtma osa koristamisest ning samaaegselt palvetama oma maa ja maakonna eest, et Jumal tuleks oma armu ja armastuse vaimuga ning meie maa ja inimeste südamed võiksid saada puhtaks. Mingem koristama ja õnnistama paiku ja inimesi, palvetagem püsiva muutuse pärast,“ seisab üleskutses, millele on alla kirjutanud koristus- ja palvepäeva üldjuht Britt Normet ja Eesti Evangeelse Alliansi peasekretär Indrek Luide. Aktsiooni eesmärk on kutsuda ellu muutus nii käega katsutavas keskkonnas kui inimeste vaimumaailmas. 

Tänavusel koristuspäeval on tähelepanu keskmes hajusalt paiknev väikeprügi ja nähtamatu prügi, mis on inimeste südames:

• väikeprügi on suitsukonid, pudelikorgid, aga ka pakendid, väikesed kiletükid, klaasikillud jms.

• prügi inimeste südames on kadedus, viha, ahnus, andestamatus, hukkamõist, uhkus

ja kõik muu, mis lõhub meie suhteid Jumala ja ligimestega.

Maailmakoristuspäevaga liidetud palvepäeva motoks on valitud kirjakoht: Ma annan teile uue käsu: armastage üksteist! Nõnda nagu mina teid olen armastanud, armastage teiegi üksteist! Sellest tunnevad kõik, et te olete minu jüngrid, kui te üksteist armastate.” (Jh 13: 34,35)

Täielik info osalemise, registreerimise ja kõige muu kohta on lehel: http://www.maailmakoristus.ee/kirik

Lisa kommentaar