Eesti Kirik 25.08.2021

Eesti Kirik 25.08.2021

Eesti Kirik 25.08.2021

Vaatame korraks veel tagasi möödunud nädalasse ja Haapsallu, kus lisaks Eesti iseseisvuse taastamisele tähistati esimese missio toimumise 30. aastapäeva.

Kõige päevakajalisem on ehk ilmaliku meediakanali Levila ja Eesti Päevalehe koostöös ilmuma hakanud artiklisari „Usu võim“, mille eesmärk on luua mõistmist. Artikleid saab lugeda Internetis Päevalehe vahendusel.

Juhtkiri on Leevi Reinarult ja arvamus piiskop Joel Luhametsalt. Viimane kirjutab perekonnast kui rahva alusest ja ütleb, et armastust ei saa me delegeerida kellelegi. Ja mõtleb ta seda, et me ei saa laste armastamist riigi ülesandeks teha.

Rõõmus uudis tuleb Suure-Jaanist, kus algas kiriku katuse restaureerimine. Veel enne jõule loodetakse panna kooriruumile uus katus.

Kose kihelkonnapäevade tipphetkeks oli vastselt kullatud risti, kuke ja kuuli tornitippu tagasiviimine. Kirikuõpetaja Kerstin Kask ütleb, et talle meeldib mõelda, et sealsed inimesed tahtsid anda kirikule parima ja sellepärast on tornis nii rist kui kukk.

Lehe keskne lugu on aasta vaimuliku Hannes Nelisega, kes teenib Valjala, Kaarma ja Muhu kogudust.

Oma suveelamust jagab Regina Hansen, ülevaate hingehoiutööst ja sellest, kust abi küsida, annab hingehoidja Nelli Vassila.

Lugeda saab, et Tallinnas toimuvad dominiiklaste kultuuripäevad, et Raplas ja selle ümbruses olid 80 aastat tagasi ägedad lahingud, milles sai tabamuse ka sealne kirik.

Oma mõtteid kohustustest ja vastutusest jagab Peeter Olesk. Jätkub järjelugu teoloogia professor Thomas-Andreas Põdralt.

Jutluse on kirjutanud Püha Vaimu koguduse Lasnamäe osakoguduse õpetaja Kaido Petermann.

Lisa kommentaar