Aasta juhatuse esimees 2020 on Jaan Eensaar

Aasta juhatuse esimees 2020 on Jaan Eensaar

Aasta juhatuse esimees 2020 Jaan Eensaar on pannud seni unisevõitu Rannu maakoguduse elu nooruslikult pulbitsema. Tiitli sai Rannu koguduse juhatuse esimees 8.–9. oktoobrini 2021 Nelijärvel toimunud XIII juhatuseesimeeste konverentsil.

Rannu koguduse juhatuse esimehele annab tiitli pidulikult üle konverentsi eestvedaja, Tallinna Püha Vaimu koguduse juhatuse esimees Ülle Gunin (Foto: koguduse Facebooki leht)

Aasta juhatuse esimehe tiitli saaja valitakse koguduse eestvedajate seast välja igal aastal. Seegi kord valiti välja üks inimene, kes hoolib nii oma koguduse, kogukonna kui Eestimaa käekäigust ning kelle südamehoiakut näitavad ka paljud teod.

„Jaan ja Liisa Eensaar on Rannu Püha Martini koguduse alustalad,“ kirjutab Rannu koguduse leht.  Jaan Eensaare kui tänavuse Aasta juhatuse esimehe kandidaadi põhjenduseks toodi kirjas pikk loetelu, mis tema tulekuga kõik on paremaks muutunud: alates sellest, et ta tõi 2018. aastal õpetajata koguduse juurde noore tubli vaimuliku Timo Švedko, kuni selleni, et kolme aastaga on Rannu koguduse annetajaliikmete arv kasvanud 18 annetalaliikmelt 36ni. Veel on viimastel aastatel remonditud keskaegse kiriku kellatuba, kirikupõrand, aknad, orel ja tehtud muid väiksemaid majandustöid. Koguduses on korralikult tööle hakanud pühapäevakool, leerikool, kasvanud on ristimiste arv. Mis samuti tähtis: tänavu võttis Rannu kogudus oma ajaloos esmakordselt EELK Valga praostkonna laulupäeva külalisi. „Väärika ajalooga, kuid viimastel aastakümnetel soikunud eluga maakogudusest on saanud kohaliku kogukonna jaoks jälle kristliku kuulutuse keskus,“ ütleb Rannu rahvas tänulikult.

Foto: perekond Eensaare erakogu

Jaan Eensaar on ristitud, leeritatud ja koos abikaasaga laulatatud 2010. aastal EELK Kolga-Jaani koguduses, kus toona teenis õpetaja Ants Tooming. Just sel sündmusel, laulatuse ajal, puudutaski Jumal Jaani südant. Tulevane abikaasa Liisa vaatas tookord mehe meeleliigutust arusaamatut pealt, kuid vaikselt ja tasapisi on usku kasvanud ka Liisa. Oma lastele on paar soovinud seda teekonda lihtsamaks teha ning valinud neid toetama kristliku hariduse.

Tartu Ülikooli keskkonnatehnoloogia eriala lõpetanud mees tunneb nii kalade kui ka mesilaste hingeelu. Ta on töötanud Maaülikooli Limnoloogiakeskuse Järvemuuseumi juhatajana ja geoloogina erinevates välisriikides. Viimased üheksa aastat on ta aga olnud omanik ja 5. taseme mesinik ettevõttes OÜ Lõuna-Eesti Mesi, mis toodab ja pakendab mett kõikidele suurtele kaubanduskettidele Eestis. Selles ettevõtmises osaleb kogu pere: abikaasa Liisa, pojad Eerik (16), Juhan (14), Paul (9) ja ka pesamuna Maarja (5).

„Inimene on vaimne olend, tal on vaja seda kindlust ja teadmist, et mida me teeme, on õige ja sellel on sügavam mõte, mitte ainult rassimine,“ ütleb Aasta juhatuse esimees Jaan Eensaar ise usu kohta oma elus.

Õnne ja õnnistust aunimetusega tunnustamise puhul ka e-Kiriku meeskonna poolt!

Meeldib 3

Lisa kommentaar