Anne Burghardt on luterlaste maailmaorganisatsiooni juhtimiseks valmis

Anne Burghardt on luterlaste maailmaorganisatsiooni juhtimiseks valmis

19. juunil valis Luterliku Maailmaliidu (LML) 50-liikmeline nõukogu sellele üleilmsele osaduskonnale uue peasekretäri. Valituks osutus Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku vaimulik Anne Burghardt, keda veebisaate “Taevas tuleb appi!” selle hooaja viimases saates usutleb õp Toomas Nigola.

Anne Burghardt asub LML peasekretäri ametipositsioonile 1. novembrist, mil lõpeb tema eelkäija pastor dr Martin Junge 11. aastat kestnud leping. Burghardt asub 148 luterlikku liikmeskirikut ja 77 miljonit luterlast ühendava organisatsiooni etteotsa esimese naisena LML ajaloos ja ühtlasi esimese Ida-Euroopast pärit vaimulikuna. Luterliku Maailmaliidu üks seitsmest asepresidendist on peapiiskop Urmas Viilma.

Uus amet tähendab paraku ka seda et Burghardil tuleb maha panna EELK välissuhete nõuniku ja Usuteaduse Instituudi arendusjuhi ametikohad. Kahtlemata toob Genfis töötamine kaasa ka muutusi koduses elus, kuid Burghardi enda sõnul on kahe teismelise lapsega pere “logistilisi spagaate” pidanud sooritama ka varem, mil ta kuus aastat Luterliku Maailmaliidu juures nõunikuna töötas. Julgeid karjäärialaseid valikuid on alati toetanud ka Anne abikaasa, õpetaja Matthias Burghardt, kes ise jätkab töötamist vaimulikuna EELK Keila ja Saksa Lunastaja koguduste juures.

Lisa kommentaar