Anti Toplaan: kui kehaliselt pingutad, siis vaim muutub tugevamaks

Anti Toplaan: kui kehaliselt pingutad, siis vaim muutub tugevamaks

Õpetaja Toplaan maratonil Tel Avivis (Foto: erakogu)

Saaremaal 22. mail toimunud Ultima Thule maratonil tõusis poodiumile jätkuvalt heas sportlikus vormis 52aastane Anti Toplaan. Veteranjooksjat ja Kuressaare Pereraadio saatejuhti tuntakse kodusaarel siiski eelkõige Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetajana.

„Olen enda puhul tähendanud huvitavat paradoksi, et mida lähemal kodule on maratoni start, seda vähem on aega kohale jõudmiseks. Vaatamata jooksu pealt startimisele ja sajale lisameetrile, oli tasuks kodumaratoni üllatav meeste teine ja üldarvestuse kolmas koht,“ kommenteeris ajaga 3:15.31 finišisse jõudnud ja saarlaste au kaitsnud Toplaan ajalehele Meie Maa. Ajakirjaniku küsimusele, kas maratoonarid on väikse kiiksuga enesepiinajad, sa ta Toplaanelt vastuseks: „Kui kehaliselt pingutad, siis vaim muutub tugevamaks.“

Seekordne maraton oli Anti Toplaanele järjekorras 72., kuid vaimuliku sportlik ind pole raugenud. „Enne 60-aastaseks saamist üritan 100 maratoni ära joosta. Järgmine on kahe nädala pärast Tallinnas Ülemiste järve ääres joostav Janek Oblika maraton,“ andis kirikuõpetaja lähiaja plaanidest teada.

Ultima Thule maratoni nimi on inspireeritud Lennart Meri 1976. aastal ilmunud raamatust “Hõbevalge” ja Raul Talviku 2015. aastal ilmunud teosest “Teekond maailma ääreni”. Neid on väidetud, et just Saaremaa on paljuotsitud müstiline ja müütiline Ultima Thule, kuhu 4. sajandil enne meie aega jõudis kreeklasest ajaloo esimene maadeuurija Pytheas.

Lisa kommentaar