Avalikku pöördumist piiskoppide poole arutatakse kirikuvalitsuse istungil

Avalikku pöördumist piiskoppide poole arutatakse kirikuvalitsuse istungil

Ajalehe „Eesti Kirik“ 29. septembri numbris avaldati vaimulike ja koguduseliikmete pöördumine piiskoppide poole. Allakirjutanud avaldavad rahulolematust piiskoppide taganemise üle kiriku moraaliõpetusest, mis puudutavad homoseksuaalseid suhteid.

„Kutsume üles EELK peapiiskoppi ja teisi piiskoppe kindlalt järgima ja kaitsma kiriku korduvalt väljendatud õpetust, et homoseksuaalse kalduvuse praktiseerimine kujutab endast pattu ning kirikul ei ole meelevalda seda õigeks kuulutada ega nimetatud pattu õigustavaid väärõpetuse kuulutajaid, nende hulgas ka neid, kes ise taolises patus elavad, õpetajaametis sallida,“ seisab avalikus kirjas.

Pöördumisele oli Eesti Kiriku ilmumise ajaks alla kirjutanud 77 EELK liikmeskonna esindajat, kelle seas on nii vaimulikke kui ilmikuid. Pöördumisega saab ühineda ja oma allkirja anda kuni 7. oktoobrini 2021. Koguduste esindajate pöördumine kiriku juhtkonna poole on päevakorras ka eeloleval teisipäeval, 5. oktoobril toimuval EELK kirikuvalitsuse istungil.

Avalikus kirjas tuletatakse piiskoppidele meelde, et nii vaimulikkonna kui kogu kirikurahva ootused nende suhtes on kõrged, piiskopid peaksid seisma Jumala Sõnale toetuva kiriku õpetuse ja praktika kaitsel ning seda on nad ka oma ametivandes tõotanud. Allakirjutanud viitavad Augsburgi usutunnistusele, mille kohaselt pole piiskoppidel voli määrata ega kehtestada midagi, mis on vastuolus evangeeliumiga. Piiskopid, kes selle vastu eksivad, on vastutavad kiriku lõhestamise eest, seisab pöördumises.

Õpetaja Illimar Toomet selgitas portaalile e-Kirik pöördumisele allakirjutanute ootusi: „Tähtis on see, et EELK juhtkonna ametlik seisukoht selle küsimuses oleks selge. Praegu on arutlused kandunud eestpalve tähenduse tõlgendamisse ja muusse, mis on teema seisukohalt pigem teisejärguline. On ka viidatud Eesti Kirikute Nõukogu kümne aasta eest väljendanud seisukohale. Mis on puudu jäänud ja mida kindlasti nii ühelt kui ka teiselt poolt oodatakse, on EELK piiskoppide isiklik selge seisukohavõtt kõnealuses küsimuses.“

Pöördumisega EELK piiskoppide poole on võimalik alla kirjutada 7. oktoobrini. Allkirja saavad anda vaid EELK vaimulikud ja ilmikud.

Lisaks:

Lisa kommentaar