Saade “Kirikuelu” vahendab muljeid usuteaduskonna sünnipäevasündmustelt ja tutvustab õp Jaan Tammsalu kaht uut raamatut

Saade “Kirikuelu” vahendab muljeid usuteaduskonna sünnipäevasündmustelt ja tutvustab õp Jaan Tammsalu kaht uut raamatut

Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu ja tema raamatute toimetaja Margit Arndt-Kalju koos illustraator Reti Saksa pildiga (Foto: Tallinna Jaani koguduse Facebooki leht)

Tartu Ülikooli usuteaduskond tähistas taasavamise 30. aastapäeva konverentsiga “Kuhu lähed, Eesti teoloogia?” – teaduskonna juhataja Urmas Nõmmik selgitab saates usuteaduskonna rolli ja uuemaid uurimisvaldkondi.

Urmas Nõmmik ja Olga Schihalejev peatuvad usuteaduskonna teemal ka Klassikaraadio saates “Delta“, kus räägitakse nii pidustustest kui usuteaduskonnas tehtavast laiemalt.

Saates tutvustatakse seekord ka Tallinna praosti Jaan Tammsalu kaht uut raamatut: “Vaimulikud mõtisklused” 4 ning “Surm on edasitee”.

Raamatus „Vaimulikud mõtisklused 4“ on ligi 320 leheküljel osa õp Jaan Tammsalu viimaste aastate mõtisklustest ning enam kui 80 Toomas Tuule värvifotot Dolores Hoffmanni vitraažidest. Raamatus „Surm on edasitee“ mõtiskleb vaimulik surmaga seonduvast, nii selleks ettevalmistumisest, matustest, leinast ja paljust muust. Mõlemad raamatud on toimetanud Margit Arndt-Kalju, kes on kirja pannud ka ka teise raamatu tekstid. Pildid on joonistanud kunstnik Reti Saks, kelle tööde näitus avatakse kiriku galeriis ja kiriku valgustatud vitriinides 12. oktoobril.

“Kirikuelu” saate Hannes ja Iiri Hermaküla rubriigis tänapäevasest kristlikust muusikast räägitakse seekord Darrell Mansfieldist.

Vikerraadio saade “Kirikuelu” vahendab kirikute, koguduste ja kristlike organisatsioonide tegevust ning uurib, mis on kiriku sõnum tänapäeva ühiskonnas. Saade aitab seletada kõike seda, mis näib kirikus kauge ja kättesaamatu.

“Kirikuelu” toimetajad on Meelis Süld ja Krista Taim.

Kuulake pühapäeviti kell 19.05 ja järelkuulake ka eelmisi saateid!

Lisa kommentaar