Jelena Leibur saab presidendilt teenetemärgi

Jelena Leibur saab presidendilt teenetemärgi

EELK Diakooniahaigla juhataja Jelena Leibur (Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla Fadebooki leht (Hendrik Osula))

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 152 inimesele, kelle pühendumus oma tööle ja kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi saab EELK Tallinna Diakooniahaigla juhataja ja sisearst Jelena Leibur, kes on aastaid arendanud Diakooniahaigla tegevust ning panustanud Eesti hospiitsteenuse arendamisse.

Sotsiaalministeeriumi peakaplan ja EELK diakooniatöö assessor Ove Sander kommenteerib: „Tunnen Leenat kui äärmiselt pühendunud, tarka, südamlikku ja vastutulelikku arsti, kelle esimeseks mureks on olnud alati patsientide käekäik ja heaolu. Meil on põhjust olla väga tänulikud Leenale Tema panuse eest EELK Diakooniahaigla ülesehitamisel ning hospiitsteenuse ja dementusravi arendamisele Eestis tervikuna. Soovin Eesti Punase Risti III klassi medali vastsele kavalerile Jumala jätkuvat õnnistust, hoidmist ja head tervist, samuti Jumala õnnistust kõikidele Leena lähedastele, Tema patsientidele ja Diakooniahaigla perele.“

Teenetemärkidega tunnustatakse Eesti inimesi ja toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ja lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti: avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele. Tänavuste tunnustuste pidulik üleandmine jääb ootama aega, kui viiruskriis taandub.

EELK Tallinna Diakooniahaigla on Eesti Evangeelsele Luterlikule Kirikule kuuluv õendushaigla. See asutati 1999. aastal ühisprojektina EELK välispartneritega ja on kuni tänaseni ainus kirikule kuuluv haigla Baltikumis. Diakooniahaigla töötab renoveeritud ruumides Tallinnas, Hiiu tänav 42.

Soovime teenitud tunnustuse puhul õnne ja õnnistust Jelena Leiburile ja tema pühendunud meeskonnale ka e-Kiriku poolt!

Loe lisa:

Laura Mallene “Elu viimane vaatus maa ja taeva piiril. Kaubeldes, hirmus ja lootuses”, Eesti Päevaleht, 09.01.2018

Lisa kommentaar