Jane Vain, Ülo Liivamägi ja Volli Nugis pühitseti luterliku kiriku sünnipäeval preestriametisse

Jane Vain, Ülo Liivamägi ja Volli Nugis pühitseti luterliku kiriku sünnipäeval preestriametisse

https://www.youtube.com/watch?v=CEMIqvOQ6I4

Tänasel usupuhastuspühal ordineeris piiskop Joel Luhamets Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus koos assistentide assessor praost Katrin-Helena Melderi ja praost Jüri Vallsaluga preestriteks diakon Jane Vainu, diakon Ülo Liivamägi ja Volli Nugise. Ordinatsioonimissal teenisid kaasa Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse õpetaja Arho Tuhkru, abiõpetaja Joel Siim, ja koguduse organist Kadri Ploompuu.

“Reformatsiooni aastapäev on usupuhastuspüha, usu puhastamise püha,” ütles ordineerimismissa jutlusel preestrikandidaat Volli Nugis. Ta meenutas Martin Lutheri dispuuti indulgentside müügi üle ja kõrvutas seda oma jutluse aluseks oleva Piibli kirjakohaga, mille teema oli Jeesuse ja temaga kohtunud juutide konflikt. End Aabrahami väärikateks järeltulijateks arvanud juudid ei tundnud Jumala poega ära, sest nad olid end orjastanud – seaduse kõrval ei olnud nende südames enam ruumi usule, armule ega tänulikkusele.

Volli Nugise sõnul on ka tänapäeval põhjust küsida, kas on ehk meiegi maailm täidetud kirikuhoone remondi, lehtede riisumise, ärikohtumise ja superstaari saatega – kas selle kõige kõrval on üldse mahti, et kuulata Jeesuse koputust uksele ja temaga sõbrana kohtuda, koos tema tõotust mööda õhtust süüa? Kas Jeesuse armu vägi mahub meisse? Kas me suudame tunda rõõmu kirkust, olla tänulikud? “Usupuhastus seisneb meie suhte alalises uuendamises Jumalaga läbi Jeesuse Kristuse,” ütles preestrikandidaat Volli Nugis.

Piiskop Joel Luhamets meenutas ordineerimise eel preestri ülesandeid: “Jutlustada Jumala Sõna, pühitseda sakramente, õpetada ja teha hingehoiutööd – olla sel moel karjaseks Jumala karjale.” Piiskop lisas: “Preester peab oma ametis elama nagu Kristuse sulane, panema tähele inimeste vajadusi ja olema oma meeltega pööratud Jumala poole. Ustavuse ja tarkusega peab ta andma Jumala rahvale seda, mida nad vajavad usus puhastumiseks ja küpsemiseks, nii et Jumala arm saaks maailmas nähtavaks.”

Piiskop Luhamets kinnitas kogudusele, et preestrikandidaadid on eeskujuliku eluviisi ja vajaliku väljaõppega ning saanud teenimiseks Jumala kutse. Preestritõotude järel kinnitas ta koos assistentide, praost Katrin-Helena Melderi ja Jüri Vallsaluga diakon Jane Vainu, diakon Ülo Liivamägi ja Volli Nugise nende pühasse ametisse.

Volli Nugis asub alates ordineerimisest teenima Keila koguduse abiõpetajana, Ülo Liivamägi Jüri koguduse abiõpetajana ja Jane Vain Järva praostkonna vikaarõpetajana. Soovime e-Kiriku poolt täna ametisse pühitsetud preestritele õnne ja õnnistust!



Lisa kommentaar