Jõgeva kiriku torni rajamine sai valla tunnustuse

Jõgeva kiriku torni rajamine sai valla tunnustuse

Jõgeva vald valis välja 2020. aasta teo tiitli saajad. Aasta teo nominatsiooniga otsustati tunnustada ka EELK Jõgeva kogudust vaateplatvormiga kirikutorni rajamise eest. Aasta teo nominente tunnustatakse valla aukirjaga.

Kuukorruselise Jõgeva kirikutorni vaateplatvormi pääseb mööda keerdtreppe. Ilusa ilmaga paistab tornist suur osa Jõgeva linnast ja Vooremaa maastik koos selle kõrgeima Voore laiuse mäega, mille kõrguseks on 144 meetrit.

Jõgeva kiriku torni tõuseb sada trepiastet, millest esimene on pühendatud talumees Johan Riivesele, kes 1934. aastal annetas maa Jõgevale kiriku ehitamiseks; teine 5. septembril 1992 aastal tegevust alustanud EELK Jõgeva koguduse asutamise eestvedajale, kauaaegsele Jõgeva kultuurikeskuse juhile Airi Rütterile; kolmas koguduseelu pühendunud abikaasadele Saima Kalevile ja Enn Kalevile; neljas Jõgeva koguduse ja Jõgeva piirkonna abivalmis koostööpartneritele Soome Renko kogudusest abikaasale Maija-Liisa Sthalile ja Ilpo Toivonenile; viies koguduseelu väärikatele edasiviijatele Silvja Rängile (Silvja Ränk) ja Hilda Illisonile.

Soovijatel on võimalik Jõgeva kiriku ehitamisse ka omalt poolt panustada ja osta trepiaste kuldse nimelise plaadiga. Plaadi hind tavakodanikule on 300 eurot ja nimelisi trepiastmeid on juba üle kolmekümne.