Jumalateenistusele kogunenud küüditatud: jõulud olid meie jaoks raske aeg

Jumalateenistusele kogunenud küüditatud: jõulud olid meie jaoks raske aeg

Siberisse küüditatuid ühendava Murtud Rukkilille Ühingu liikmete kogunemine just jõulude puhul iga-aastane traditsioon. „Jõulud on see aeg, mil soovime olla oma lähedastega endale armsas ja turvalises keskkonnas,“ ütles ühingu esimees Enno Uibo. „Meie, represseeritute, jaoks oli see aga aeg, mil igatsesime oma kodu ja sugulasi-sõpru eriti palju.“

Kolmanda advendi jumalateenistusel Harkujärve kirikus, kus osalesid ka represseeritute ühingu liikmed, jutlustas ja pühitses armulaua EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Harkujärve koguduse õpetaja Avo Üpruse sõnul peab kirik okupatsioonivõimude käe läbi kannatanute mälestamist oluliseks. „Me peame mäletama selleks, et sellised koledused enam ei korduks. Sest kurjus on endiselt meiega ja asub valitsema koheselt, kui me valvsuse kaotame,“ ütles Üprus.

Tulenevalt koroonaviiruse põhjustatud pandeemiast arvestati ürituse korraldamisel  nakkusohutuse nõuetega, mistõttu kogunes jumalateenistusele eelnenud Suurupi naiskoori „Meretule“ kontserdile, jumalateenistusele ja sellele järgnenud koosviibimisele ligi 30 ühingu liiget Harjumaalt, Tartumaalt ja Lääne-Virumaalt.

Murtud Rukkilille Ühing on asutatud 2003. aastal ning saanud nime president Lennart Meri 2001. aastal jagatud Murtud Rukkilille märgi järgi. Ühingul on täna ligikaudu 700 liiget.

Ühingu suurimad ettevõtmised on olnud igapäevane töö represseeritutega, et tagada neile väärikas, inforikas ja turvaline vanaduspõlv.

FOTOD: https://www.flickr.com/photos/193317545@N03/albums/72157720240155942

Lisa kommentaar