Kaarli kogudus lõpetab juubeliaasta kolme vägeva sündmusega

Kaarli kogudus lõpetab juubeliaasta kolme vägeva sündmusega

Foto: EELK arhiiv

Kaarli koguduse 350. ja kiriku 150. aastapäevale pühendatud juubeliaasta tähistamise lõpusirgel ootab veel kolm sündmust:


Neljapäeval, 16. detsembril kell 18 toimub Kaarli kirikus koguduse ja kiriku juubeliaastale pühendatud õhtupalvus muusikaga, mille käigus kogutakse toetust Kaarli Kooli heaks. Üles astuvad Kaarli koguduse kontsertkoor, kammerkoor Canorus ja instrumentaalsolistid. 

Laupäeval, 18. detsembril kell 10 leiab Kaarli kogudusemajas aset juubeliaastat kokku võttev konverents teemal “Luterlik kirik eile, täna ja homme. Kaarli kogudus eile, täna ja homme”. Ettekannetes kõneldakse luterliku kiriku ja Kaarli koguduse eilsest ja tänasest päevast, milline oli kiriku- ja kogudusetöö nõukogude ajal; mida tõi enesega kaasa iseseisvuse taastamise aeg; kuidas muutus kiriku ja koguduse roll ühiskonna elus; millised olid kiriku- ja kogudusetöö eripärad; millised on tänased kiriku rõõmud ja mured ning mida on tulevikult oodata. 
Ettekandjatena astuvad üles peapiiskop Urmas Viilma, piiskop emeeritus Einar Soone, õpetaja Mihkel Kukk, õpetaja Matthias Burghardt ja õpetaja Jaak Aus. Lisaks jagab Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart oma mõtteid Kaarli kogudusest. Konverentsi saab otseülekandena jälgida Kaarli koguduse Youtube´i kanali vahendusel. 

Pühapäeval, 19. detsembril kell 10 toimub koguduse aastapäeva missa, kus jutlustab peapiiskop Urmas Viilma ning kaasa teenivad Kaarli koguduse kontsertkoor ja kammerkoor Canorus, kes esitavad Mart Siimeri loomingut “Laudamus” ja “Hõisake” ning kaunimaid advendilaule.

Lisa kommentaar