Kambja kirikuõpetaja tuli BMX krossis Eesti meistriks

Kambja kirikuõpetaja tuli BMX krossis Eesti meistriks

Cruiser sõitjad I. Andrus Mõttus (Tartu SK Velo) II. Janek Maidla (CC Rota Mobilis) III. Kaarel Maaten (Tartu SK Velo). (Foto: Eesti Jalgratturite Liit)

04. juulil selgusid Tartus Eesti meistrid BMX krossis 2021. Cruiserite ehk seenioride klassis saavutas esikoha Andrus Mõttus Tartu SK Velo esindajana.

Igapäevaselt teenib Andrus Mõttus EELK Kambja koguduse õpetajana ja vastutab EELK Konsistooriumis kantslerina kiriku materiaalse vara eest.

Enne küpses eas karjääris kannapöörde tegemist ja vaimuliku ameti juurde jõudmist on sportlik vaimulik juhtinud mitmeid suuri tootmisettevõtteid ja organisatsioone. Nooruses tegutses Andrus Mõttus võistlussportlasena erinevatel mootorispordi aladel Eesti tipus. Viimasel ajal harrastab ta koos pojaga BMX jalgrattasõitu. Füüsilist ja vaimset vastupidavust on Mõttus korduvalt proovile pannud ka palverännuteedel Hispaanias.

Eesti meistrivõstlused krossisõidus toimusid Tartus, Tähtvere puhkepargi BMX krossirajal, tulemuste protokolli leiad siit võistlus on järelvaadatav siin; korraldaja oli Eesti Jalgratturite Liit koostöös Tartu Spordiklubiga Velo.

Kross (race) on sõitmine selleks ettenähtud võidusõidurajal, kus on erinevaid hüppeid ja takistusi. Race’i jalgrattad erinevad ka ehituse poolest: neil on erinev raamigeomeetria ning kui tavalisel BMX-i rattal on raam terasest, siis race’i jaoks on raamid alumiiniumist. Lisaks on neil V-pidurid, mitte U-pidurid nagu teistel BMX-i ratastel.

Soovime e-Kiriku poolt märkimisväärse sportliku saavutuse puhul õnne ja õnnistust!

Meeldib 1

Lisa kommentaar