Rootsi-Mihkli koguduse abiõpetajaks sai Tõnis Kark

Rootsi-Mihkli koguduse abiõpetajaks sai Tõnis Kark

Tõnis Kark Naissaare Püha Maarja kabelis abiõpetajaks seadmise tseremoonial (Foto: Regina Hansen)

Naissaare Püha Maarja kabelis 3. juulil toimunud jumalateenistusel seati Tallinna Rootsi-Mihkli koguduse abiõpetajaks Tõnis Kark. Ametisse seadmise viis peapiiskop Urmas Viilma läbi koos Rootsi-Mihkli koguduse õpetaja Patrik Göranssoniga. Omapoolse piiblisalmi ütlesid ametivennale ka praost Ants Tooming, õpetaja Tiit Pädam, õpetaja Arved Ollino ja diakon Herki Talen. Muusikaga teenisid jumalateenistusel organist Maris Oidekivi, tšellol Peeter Paemurru ja flöödil Janika Lentsius.

Tõnis Kark on teeninud aastaid kaplanina politsei- kui kaitsejõududes, kuid jutlustanud ja viinud läbi ametitalitusi ka oma Rootsi-Mihkli kodukoguduses. Veel kuue aasta eest leidis Tõnis Kark ühes intervjuus, et peab koguduse vaimulikuks saamiseks veel elutarkust koguma ja ütles: „Kui ma riigitöölt pensionile jään, võiksin tõesti teenida kogudust. Võib-olla Võsu kandis, Haljala kihelkonnas. Seal on toredaid väikeseid kirikuid. Ja siis on mul paat ja käin kalal ja pean kirikus jutlusi. Siuke mees.“

Aeg kogudust teenida saabus siiski tublisti enne pensioni juba tänavu kevadel, mil Patrik Göransson ta enda juurde koguduse abiõpetajaks kutsus. Tõnis Karki teenimispiirkonnaks saavad Eesti rannarootslaste ajaloolised asualad. Lisaks Rootsi-Mihkli kirikule Tallinnas on kogudusel abikirik Naissaarel ja renoveerimisel kabel Suur-Pakril.

Teenistuse järel toimunud koosviibimisel andis õpetaja Göransson värskele kolleegile pidulikult üle raamatud, mis aitavad elumerel õiget kurssi hoida. Koguduse poolt sai värske abiõpetaja kingituseks tugevad kalavõrgud ja viisaka lõkkepanni.

Lisa kommentaar