Katri Aaslav-Tepandi: meil on raske, kuid lootust kaotada ei tohi!

Katri Aaslav-Tepandi: meil on raske, kuid lootust kaotada ei tohi!

Foto: Eesti Kirik

„Raskete aegade ja sündmuste kogemine lükkab tagaplaanile ebaolulise, näitab meile, mis on elus tõeliselt tähtis,“ kirjutab ERRi uudisportaali arvamusloos hingehoidja ja vaimulik Katri Aaslav-Tepandi (pildil).

Katri Aaslav-Tepandi leiab tänast paastumaarjapäeva sisu ja 1949. aasta 25. märtsiküüditamist kõrvutades, et tegu oli omamoodi kuratliku kokkusattumisega:küüditada maarjapäeval Maarjamaalt!

See tegu pidi puhastama Eesti maa väest ja vaimust, kuid see eesmärk ei täitunud tänu nende inimeste tohutule elujõule. „Ellu oli võimalik siiski jääda ka kõige rängemates tingimustes, säilitada elutahe, jäädes inimlikuks ja väärikaks ka vägivallaöös. Julgeti unistada kodust, taaskohtumisest armsatega, vabast Eestist. Julgeti loota,“ ütleb artikli autor.

Praeguses ajas, mil hingame ja elame viirusteadete mõjuväljas, on meie eelkäijate ellujäämiskogemusest paljugi õppida, leiab vaimulik. „Seda olulisem on igapäevaselt meelde tuletada, mille eest me võiksime tänulikud olla ja mille nimel elada. Olgu selleks siis päev, mil saame jälle vabalt oma laste või vanematega kohtuda, tervenenud patsiendina oma arstile tänukirja saata või lihtsalt tavapäraselt ja nakatumist pelgamata tööle, kooli, laulukoori, trenni või kontserdile minna.“

„Elu raskustega silmitsi seistes võib sündida taipamine, et oleme osa suuremast tervikust, et oleme inimestena omavahel seotud, et vajame üksteist, vajame armastust ja lähedust. Et iga sündmus ja iga kaasteeline meie elus on võimalus inimesena kasvada, taibata elu mõtet, milleks me oleme siia ilma sündinud ja mis on meie ülesanne ja eesmärk.“

Loe lisa:

Katri Aaslav-Tepandi: maarjapäevast, elu mõttest ja lootusest, err.ee 25.03.2021

Lisa kommentaar