Kiriku parlament valis konsistooriumi uue koosseisu

Kiriku parlament valis konsistooriumi uue koosseisu

Kirikukogu uus koosseis kogunes istungjärgule veebis (Foto: Regina Hansen)

Tänasel, 29. novembril valis EELK XXXI Kirikukogu neljaks aastaks kirikuvalitsuse uue koosseisu. Hääletuse tulemusena jätkavad tööd kirikuvalitsuses peapiiskop Urmas Viilma ja piiskoppide Joel Luhametsa ning Tiit Salumäe kõrval kantsler Andrus Mõttus ja assessorid Katrin-Helena Melder, Ove Sander ning Marko Tiitus. Kirikuvalitsuse uueks liikmeks valiti Anti Toplaan.

Kirikuvalitsuse uues koosseisus ei jätka assessorina kaks ametiaega töötanud Kadri-Eliisabet Põder, kelle kandidatuuri seekord peapiiskopi poolt ei esitatud.

Kirikuvalitsuse liikmekandidaatideks esitati hääletusel ka Markus Haamer ning Kristjan Luhamets, kes mõlemad kogusid hääletusel 31 saadiku toetuse 64-st.

Kirikuvalitsuse liikmete töövaldkonnad:

Kantsler Andrus Mõttus – juhib peapiiskopi vahetu abilisena konsistooriumi kantselei tegevust, EELK majanduselu ja majandusnõukogu tööd.

Assessor Katrin-Helena Melder – misjon, kiriklik laste- ja noorsootöö, sh kõik, mis seotud evangelisatsiooni, kristliku kasvatuse, laste- ja noorsootöö, kateheesi ja leeritööga üldkiriku tasandil. 

Assessor Ove Sander – diakoonia-, hoolekandetöö, sh kõik, mis seotud organiseeritud heategevuse, üldkirikliku diakoonia, hingehoiu, kaplanaatide, sotsiaal- ja kogukonnatööga. 

Assessor Marko Tiitus – haridus, jumalateenistuselu ja kirikumuusika, sh kõik, mis seotud usu- ja usundiõpetuse, kirikliku alus- ja üldhariduse, teoloogilise kõrghariduse, liturgia ja kirikumuusikaga. Samuti on tema koordineerida vaimulike ettevalmistus pastoraalseminaris, vaimulike täiendkoolitus ja retriit. 

Assessor Anti Toplaan – meedia- ja kommunikatsioon, sh kõik, mis on seotud kirikliku meediatöö koordineerimisega ajalehes Eesti Kirik, kristlikes ja muudes erameediakanalites, samuti rahvusringhäälingus. 

Lisaks:

EELK valis uue kirikuvalitsuse, err.ee, 29.11.2021

Meeldib 1

Lisa kommentaar