Leeriõnnistuse sai kümme Tallinna Toomkooli lõpetajat

Leeriõnnistuse sai kümme Tallinna Toomkooli lõpetajat

Tallinna Toomkooli leerikursuse lõpetajad leeritunnistustega (Foto: Regina Hansen)

Toomkooli lõpuaktusele eelnes täna Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus veel üks pidulik sündmus – noorte leeriõnnistamine. Üheksa aasta jooksul koduseks saanud pühakojas sai leeritunnistuse kümme koolilõpetajat ja pooled neist ka ristiti. Leeritalituse viis läbi peapiiskop ja Tallinna Toomkooli usuõpetuse õpetaja Urmas Viilma, kaasa teenis koguduse abiõpetaja Joel Siim.

Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse juures tegutseva kristliku kooli lõpetajate saamine kogudusepere liikmeks on paljudele nende koolitee loomulik jätk. On ju koguduse tegemised olnud nende noorte jaoks elu loomulik osa ja just kirikusaal on olnud koht, kus koos kooli- ja koguduseperega on ühiselt tähistatud kirikupühi, aga ka riigi ja oma kooli tähtsündmusi.

Usuõpetuse tunnid, nagu ka palvused on olnud kristliku kooli õppeprogrammis kõigi üheksa kooliaasta jooksul. Kuna viimase aasta usuõpetuse tundide sisu kattub leeriõpetuse teemadega ja kooli lõpetamise ajaks on noored saanud just 15-aastaseks, mil on juba võimalik leeri minna, ongi paljud õpilased valmis tegema selle elutähtsa otsuse.

Kui üldiselt jõuavad kogudustes leerikooli pigem kuldses keskeas täiskasvanud, siis kristlike koolide õpilased on juba teismeeas valmis end iseseisvalt usu osas määratlema ja küllap aitab omandatud haridus neid edaspidigi vastutustundlike ja väärtuspõhiste valikute tegemisel.

  

Lisa kommentaar