Tartu Pauluse kiriku maalide valmimisest vändatakse filmi

Tartu Pauluse kiriku maalide valmimisest vändatakse filmi

Mullu novembris katsetati kirikusaalis, kuidas tulevane maal ruumis välja hakkab nägema. Kavandi aitas paika sättida koguduse õpetaja Kristjan Luhamets (Foto: Regina Hansen)

Tartu Pauluse kirik tellis möödunud aastal kunstnik Aapo Pukilt kaks kunstitööd, mis on mõeldud peaaltari maali täienduseks. Samaaegselt õlimaalidega „Ülestõusnud Kristus” ja „Jeesuslaps Maarjaga” valmib ka maalide sünnilugu tutvustav dokumentaalfilm, annab koguduse väljaanne Pauluse Kiri oma märtsi numbris teada.

„Kuna kõnealused maalid on olulised nii kogudusele, kunstnikule kui Eesti sakraalkunstile tervikuna, ja töö on mahukas ning kestab kaua, väärib ka maalimise protsess jäädvustamist,“ põhjendatakse seda ettevõtmist. Mõte ise sündis 17. jaanuari jumalateenistuse järel, mil kogudus õnnistussõnadega kunstnik Aapo Puki tööle läkitas.

Koguduse kuukirja teatel on noor dokumentalist Hõbe Ilus esimesed võtted Aapo Pukki ateljees juba teinud. Praegu otsib kogudus toetajaid, kelle abiga filmi tegemine teoks võiks saada.

Maalid avatakse kiriku aastapäeval, 3. oktoobril 2021.

Loe lisa:

Tartu Pauluse kogudus tellis kaks erilist maali, e-kirik 30.11.2020

Kätlin Liimets “Uuspeatükk Eesti sakraalkunsti ajalukku” Eesti Kirik 20.01.2021

Meeldib 1

Lisa kommentaar