Mustamäe koguduse muusikal “Valgus valguses” kinkis helge jõulutunde

Mustamäe koguduse muusikal “Valgus valguses” kinkis helge jõulutunde

Muusikali “Valgus valgusest” lõppvaatus (Foto: Regina Hansen)

Olgu julge su meel –
sest viib lootusesild üle murede!

Olgu kirgas su rõõm –
nagu linnutee üle taevaste!

Olgu särav su pilk –
nagu päikese tee üle kullatud vee!

Olgu valgus su sees – nii palvete jõud sillutab tee!

Olgu õnnistav rahu su eluteel!

(Laulust “Valgus valguses, autor Maarja Vardja)

Kogu maailma vallanud kriisi tõttu on ka Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse töötegijad üha enam pidanud mõtlema, kuidas jõuda inimesteni, viia nendeni Jumala sõnumit, usku ja lootust. Nagu muusikali tegijad kinnitavad, tõttas Püha Vaim nendes heades püüdlustes appi.

“Koguduse vaimuliku Tiina Klementi ja Misjonikoori liikmete ühisest jutuajamisest 2021. aasta kevadel koorus välja idee teha midagi uut ja inspireerivat, mis liidaks kokku muusika, uue avara kirikuruumi ja Piibli sõnumi,” on selgitatud lavastuse kavalehel. Ettevõtmine liitis kokku üle 50 vabatahtliku, lastest eakateni, nii Mustamäe kui ka teistest kogudustest. Esmapilgul hullumeelne idee läkski liikuma ning olgugi, et rahaliste ressursside puudumine ja koguduse väiksus näis nii suurt ettevõtmist takistavat, ei saanud Jumala sõnale vastu astuda, seisab kavalehel toodud meenutustes. Nädalavahetusel tõi muusikasündmus täissaalid tänulikke vaatajaid-kuulajaid.

Jõuluevangeeliumi uuslavastuse “Valgus valguses” heliloomingu autor on Mustamäe koguduse kantor ja Misjonikoori dirigent Maarja Vardja. Juba noorelt kirikumuusiku teed alustanud Maarja viljeleb valdavalt vaimulikku heliloomingut ning on öelnud: “Sisu ja mõtestatus on see, mis loeb.” Muusikali sõnalise osa ja sisulise ülesehituse autor on Mustamäe koguduse juhatuse esinaine Jaana Maria Unga, kes on enne muusikali libreto kirjutamist erinevate kirjandusžanritega kätt proovinud ka varem. Lavastusprotsessis osalesid Mustamäe kogudusest õpetaja Tiina Klement ja Jaana Maria Unga, Toomkogudusest/Toomkoolist Mai-Liis Mäeväli. Tantsu autor on koreograaf ja balletiõpetaja Piret Viikholm. Muusika fonogrammid tegi ja salvestas Matis Metsala ja otseülekande tegi muusikasündmusest Pildiraadio.

Muusikalis astusid üles Misjonikoor, lastekoor ning solistid Elina Salumäe, Jüri Liiva ja Teet Rasmus Kaur. Sõnalist osa kandsid koguduse lapsed, täiskasvanud ja sõbrad teistest kogudustest.
Muusikal etendus tänavu Mustamäe kirikus vaid kahel korral: eile, 18. ja täna, 19. detsembril. 4. advendipühapäeva missal teenis koos koguduse õpetaja Tiina Klementiga ja peapiiskop Urmas Viilma.

Lähemalt saad Mustamäe Maarja Magdaleena koguduste tegemiste kohta lugeda koguduse Facebooki lehelt, kodulehelt mustamaekogudus.weebly.com; Misjonikoori kohta saab infot aadressilt: misjonikoor.eelk.ee ja koguduse juures tegutseva Magda Misjonipoe infot aadressilt: facebook.com/magdapood

Annetades kontole nr. EE241700017003221206 Luminor Bank AS pangas saad toetada Mustamäe kiriku ehitamist. Saaja reale kirjuta: EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus.

Lisa kommentaar