Õpetaja Argo Oleski kodu taastamisele on õla alla pannud juba üle poole tuhande inimese

Õpetaja Argo Oleski kodu taastamisele on õla alla pannud juba üle poole tuhande inimese

Talgulised õpetaja Oleski koduhoovil (Vastseliina koguduse Facebooki leht)

Pisut enam kui nädalapäevad on möödas saatuslikust ööst, mil Vastseliina koguduse õpetaja Argo Oleski pere kaotas põlengu läbi oma kodu. Suure mure ja traagilise õnnetuse vastukaaluks on sellest sündmusest saanud suur Jumala ime, kirjutas peapiiskop Urmas Viilma täna kogudustele saadetud ringkirjas. Kirikupea tänab kõiki, kes on selles imes olnud osalised: “Suur tänu kõikidele annetajatele ja eestpalvetajatele – te kõik olete osa Jumala imest Argo ja Kadri perele lootuse kinkimisel ja usu kinnitamisel. Heateod ei ole otsa saanud ja palju on inimesi meie ümber, kes hädasolijatele käe ulatavad!“. Toetanud on nii kirikurahvas kui ka ümbruskonna naabrid, aga lisaks päris võõrad inimesedki, kellele pere käekäik on korda läinud. Oma osa on ka kohalikul ja üleriigilisel meedial, kelle abiga suure südamega inimesed hätta sattunud pereni tee on leidnud.

Neljapäeva hommiku seisuga on Argo Oleski isiklikule arvele laekunud 201 annetajalt kokku 30 567,37 eurot. EELK Konsistooriumi arvele on Argo Oleski pere kodu taastamise toetuseks annetanud 274 eraisikut, 24 kogudust, sealhulgas erinevatest konfessioonidest, 4 ettevõttelt, 1 koorikollektiivilt ja noortefestivali JäPe osalejatelt kogusummas 33 161.90 eurot. Seega, kokku on eraisikutest ja asutustest annetajaid 504 ja annetatud summa 63 729,27 eurot. Laekumised jätkuvad.

Argo Olesk on sellist toetust nähes liigutatud: “Usk inimeste headusesse ei olnud ka varem kuhugi kadunud. Kuid inimeste lahkust nähes on suur soov ise teisi aidata veelgi kasvanud!” Koos abikaasa Kadriga on vaimulik vaatamata suurele õnnetusele Jumalale tänulik, et pere jäi terveks ja keegi ei saanud viga – see on siiski peamine. “Paljust, mille tules kaotasime, eriti raamatud ja muusikainstrumendid on loomulikult kahju, kuid pikemas perspektiivis on asjad asendatavad,“ ütles vaimulik. „Oleme südamest tänulikud ka kõigile, kes oma abistava käe ja südame on avanud ja kelle abiga saame taas edasi minna. Aitäh, ka kogu meie kirikule ja eelkõige tänu Jumalale!”

Annetada on endiselt võimalik, et Oleskite perekonda toetada:

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik
EE967700771000895492
SWIFT/BIC: LHVBEE22
AS LHV Pank

Ülekande selgitusse kirjutada: “Argo Oleski kodu taastamiseks”.


Vaata lisa:

Meeldib 2

Lisa kommentaar