Ove Sander soovitab raskuste korral mitte ohvreid otsida, vaid võtta  asju rahulikumalt

Ove Sander soovitab raskuste korral mitte ohvreid otsida, vaid võtta asju rahulikumalt

„Ei ole tarvis valada oma viha või frustratsiooni mõne inimese või institutsiooni peale selleks, et saaks kergem. Kergem võib isegi saada, kuid see ei ole kergus, rahu ja jõud, mille najal me tahame üheskoos edasi liikuda, kirjutab ERRi uudisteportaalis ilmunud arvamusartiklis sotsiaalministeeriumi peakaplan, EELK assessor Ove Sander.

Sel teemal arvamusartiklit kirjutama ajendas teda avalik arutelu vaktsiinide teemal. Viimased nädalad on avalikes aruteludes toonud teadmist, et niigi nappivate vaktsiinidoosidega pole justkui käitutud kõige vastutustundlikumalt, kirjutab Ove Sander, kuid osutab, et siinkohal pole teemaks 99 protsenti õiged õlavarred leidnud vaktsiin, vaid see, kuidas karistada neid, kes on seotud ühe protsendi vaktsiini õlavarde saamisega.

Sander märgib, et vaimulikus vaates iseloomustabki haigustest, kannatustest ja raskustest täidetud aegu soov ohvri järele, ohvri leidmise või kellegi ohvriks tegemise järele. „See võib tunduda vananenud või ühekülgselt religioosse lähenemisena, kuid raskustes heitlev ühiskond, tegelikult kogu inimkond nii tervikuna kui ka oma üksikutes gruppides ja liikmetes näeb tihtipeale edasiminekut ja lahendust just läbi ohvrite,“ kirjutab ta.

Vaimulik meenutab siinkohal, et kristlikus perspektiivis on ohver juba toodud, kelleks on Jeesus Kristus. „Kes iganes on eksinud või teinud seda, mis ei sobi, leiavad just Temas rahu. Kes iganes tunneb, et keegi teine on eksinud, leiab samuti oma rahu Temas.“

Loe lisa:

“Ove Sander: vaktsiini jääkdoosidest veidi rahulikumalt”, err.ee, 03.02.2021

Lisa kommentaar