Eesti Kirik 3. veebruaril 2021

Eesti Kirik 3. veebruaril 2021

Eesti Kirik 03.02.2021

Kuidas on läinud pandeemia ajal EELK lastetööl? Sellest kirjutab esilehel Laste- ja Noorsootöö Ühenduse tegevjuht Triin Salmu. Tema hinnangul on paljud kogudused koroonapiirangutega kenasti toime tulnud: „Ainus, mis meie lastetöötegijate kohta öelda saab, on see, et nad on leidlikud ja paindlikud.“ Artikli lõpus jagab ta ka soovitusi, mida saaks lastega teha siis, kui ei ole võimalik füüsiliselt kokku saada.

Aastaid Saku Toomase kogudust Norra Misjoniseltsi misjonärina teeninud Magne Mølster seati pühapäeval ametlikult Saku Toomase koguduse õpetajaks.

Esmaspäeval toimus Myanmaris sõjaväeline riigipööre. Eesti Kirik sai kontakti Myanmaris elava meie misjonäri Helene Toivaneniga, kes ütleb, et nende turvalisus on tagatud, ent olukord võib iga hetk eskaleeruda.

Kuni 30. aprillini leiavad aset koguduste juhtorganite valimised. Peatoimetaja kohusetäitja Liina Raudvassar usutles sel teemal kantsler Andrus Mõttust. Kantsler nimetab valimiste suurimaks väljakutseks noorema generatsiooni kaasamist.

Piiskop Joel Luhametsa juhtkiri, mis kannab pealkirja „Raske aja õnnistused“, kõneleb kriisi mõjudest: „Kriis võib aga mõjuda ka elu uuendavalt. Tean, et omal ajal mõnigi liberaalsete vaadetega teoloog Siberist tagasi tulles ei olnud kaugeltki enam nii liberaalsete vaadetega. Rasked ajad annavad selgust selles, millised usulised tõed on tuumakad ja mis hoolimata kaunist välisest kujust siiski vaid aganad.“

Arvamusloos jagab Saarte praostkonna vikaardiakon Igor Gräzin, et senised EV presidendid on valmistanud talle sügava pettumuse. Ta pakub välja kaks nimekat kristlast, kes tema arvates võiksid sellesse ametisse sobida.

Rikkaliku fotomaterjaliga suure loo keskmes on sel korral Vändras tegutseva OÜ Valley üle maailma hinnatud käsitöövaibad, millest neli on jõudnud Eestimaa kirikutesse. Toimetaja Kätlin Liimetsaga kõneles vaibavabriku omanik ja juhataja Aadu Juhkental.

Toimetaja Rita Puidet vahendab, kui kaugele on jõudnud augustis Läänemaal toimuva misjonikeskuse ja Lääne praostkonna ühistöö Missio Läänemaa 2021 „Rõõm vabadusest“ ettevalmistused.

Alates septembrist Pereraadios eetris olevat saadet „Eenoki põlvkond“ tutvustab Sirje Semm.

Lühiuudistes pöörame pilgu Suurbritanniasse, kus pandeemia ohvrite arv ületas hiljuti saja tuhande piiri. Kreekas on aga tekkinud koroonaepideemia meetmete eiramise tõttu vastasseis valitsuse ja õigeusu kiriku vahel.

Kirjutame 55 aastat tagasi küünlapäeval toimunud ordinatsioonist. Emeriitõpetaja Peep Audova meenutab, et külma oli 34 kraadi ja tal on siiani meeles jutluse aluseks olnud kirjakoht ning jutluse, mida pidas ordinatsioonivend Jaan Kiivit juunior, sisu.

Lehejutlus tuleb sel korral Hiiumaalt. Kirjutab Kärdla koguduse õpetaja Hüllo-Kristjan Simson.

Lisa kommentaar