Peaminister Kaja Kallas kinnitas tänasel kohtumisel, et riigi ja kiriku koostöö on oluline

Peaminister Kaja Kallas kinnitas tänasel kohtumisel, et riigi ja kiriku koostöö on oluline

Peaminister Kaja Kallas, peapiiskop Urmas Viilma, praost Katrin-Helena Melder ja koguduse juhatuse esimees Aivar-Joel Mikk täna Paide kirikus (Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

Peapiiskop Urmas Viilma kirjutab oma Facebooki postituses täna enne võidupüha jumalateenistust Paide Püha Risti kirikus toimunud kohtumisest peaminister Kaja Kallasega.

“Alates peaministri ametisse asumisest on sellise kohtumise jaoks olnud seni väga keeruline koroonakriisi tõttu aega leida. Seetõttu toimus see lõpuks täna peaministri ettepanekul Paide kiriku käärkambris,” ütles Urmas Viilma.

Lisaks üldiste koostöövõimaluste kaardistamisele räägiti peaministriga pikemalt “Pühakodade programmi” taastamise võimalustest ja väljavaadetest, põgusalt usundiõpetuse korraldamise hetkeseisust, “Estonia” vraki juures algavate uurimistööde ja sellega seotud hauarahu järgimisest ja laeval toimuva mälestusteenistuse korraldamisest. Peapiiskop tõstis esile ka usuvabaduse järgimise ja avalike jumalateenistuste jätkamise olulisust koroonaviiruse järjekordse võimaliku laine saabudes.

Urmas Viilma sõnul rõhutas peaminister Kaja Kallas kirikute kaasatuse olulisust nn Valge raamatu täitmisel. Peapiiskop tegi kauaoodatud kohtumise tulemusest kokkuvõtte: “Kuigi kohtumise aeg oli üürike, andis see kinnituse, et riigi ja kiriku koostöö partnerluse tasandil on mõlema poole jaoks oluline ning peab jätkuma nii riigi ja luteri kiriku vahel, kui ka Eesti Kirikute Nõukogu tasemel kõigi suuremate kristlike kirikutega.”

Peaminister Kaja Kallas kirjutas oma Võidupüha puhul tehtud Facebooki postituses: “Oleme oma riigi hoidmisel ja Eesti elu edendamisel edukad, kui teeme koostööd. Koostöö eelduseks on tahe töötada ühise eesmärgi nimel ja austus nii oma kaaslaste ja kaasvõitlejate kui ka eesmärgi vastu. Ning vaba ja kaitstud Eesti on meie tähtsaim ühine eesmärk.”

Lisa kommentaar